Connect with us

FC Salines

SALINES LAKO I UBJEDLJIVO DO POBJEDE U ISTOČNOM SARAJEVU

Futsaleri Salinesa opravdali su ulogu favorita u duelu sa Tangom, i sa ubjedljivih 9:2 ostvarili su pobjedu na gostovanju u Istočnom Sarajevu.

Od prve minute Salines je bio bolja ekipa na terenu, a kada su postigli prvi gol preko Mirka Marinkovića u 6. minutu, sve je kasnije bilo mnogo lakše. Strpljivom igrom i čestim ”viškom” sa Darkom Milanovićem na protivničkoj polovini koristili su svaku priliku da ugroze gol Aleksandra Šehovca.

Devet golova u mreži protivnika potvrđuje da Salines pretenduje na jako visok plasman, a Tangu i poslije ove utakmice ostaju brige, budući da su poslije četiri utakmice na nula bodova, te imaju zaostalo gostovanje kod Seljaka.

Četiri pogotka za Tuzlake postigao je Mirko Marinković, a po jednom su se u strijelce upisivali Maid Ramić, Sead Buljubašić, Denis Isanović, Darko Milanović i Amar Hasić. Oba gola za Tango postigao je Đorđe Ćeha.

KMF TANGO – FC SALINES 2:9 (0:3)
Dvorana OŠ ”Aleksa Šantić” u Istočnom Sarajevu
Gledalaca: 50
Sudije: Alem Bajrović i Amir Omerbašić (oba Sarajevo)
Strijelci: 0:1 Marinković 6, 0:2 Marinković 10, 0:3 Ramić 19, 0:4 Džombić 21, 0:5 Buljubašić 27, 0:6 Isanović 28, 0:7 Milanović 29, 1:7 Ćeha 31, 1:8 Marinković 34, 1:9 Hasić 38, 2:9 Ćeha 40
Žuti kartoni: Ćeha, Bjelica (Tango), Marinković (Salines)

Tango: Šehovac, Musić, Ćeha, Ikonić, Bjelica, Curović, Perović, Milošević, Popović, Golijanin, Kuljanin

Salines: Hodžić, Ivanković, Isanović, Ramić, Džombić, Milanović, Buljubašić, Marinković, Hasić, Jusić, Idriz, Imširović, Marković.

FutsalBALKAN

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in FC Salines