Connect with us

Turniri

Saraj komerc osvajač 1. malonogometnog turnira “Gornji Vakuf – Uskoplje 2019.”

Sinoć je u Gornjem Vakufu – Uskoplju završen 1. Zimski malonogometni turnir “Gornji Vakuf – Uskoplje 2019.” u organizaciji federalnog prvoligaša MNK Sloga iz ovog grada.

Saraj komerc (foto: flashteam.eu)

Prvo mjesto i glavna nagrada od 5000 KM pripali su ekipi Saraj komerc prevdođenoj bivšim bh. reprezentativcem, Emirom Milanovićem.

Oni su u velikom finalu pred prepunim tribinama dvorane u Gornjem Vakufu – Uskoplju savladali ekipu Medenik Novi Travnik rezultatom 1:5.

Ekipi iz Novog Travnika je za osvojeno drugo mjesto pripalo 2000 KM.

Medenik Novi Travnik

U susretu za treće mjesto Caffe bar Gotiva Vitez je sa 7:2 bila bolja od ekipe Elektro Omerinović iz Bugojna i na taj način osvojila 1000 KM.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Harun Latić iz osvajačke ekipe, dok je njegov saigrač Haris Čakić najbolji golman. Nagrada za najboljeg strijelca ovogodišnjeg turnira otišla je u ruke Amira Baručije iz ekipe Medenik.

Fair play ekipa je UG Batuša.

Tako je nakon 18 takmičarskih dana i velikog broja utakmica stavljena tačka na 1. Zimski malonogometni turnir “Gornji Vakuf – Uskoplje 2019.”, a organizatori poručuju da će naredno izdanje ovog turnira biti još kvalitetnije i zanimljivije.

Organizatori su se zahvalili i Opštini Gornji Vakuf – Uskoplje na čelu sa načelnikom Seadom Čauševićem, te JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu” i direktorki ove ustanove Nermini Gudić, kao i svim prijateljima i sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće organizovati.

Veliki posao su obavile i sudije Marko i Ante Petričević.

Naš portal bio je medijski pokrovitelj turnira.


Pridružite se našoj Viber zajednici i pratite sva dešavanja iz svijeta futsala u BiH i šire klikom na označeno polje ispod.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Turniri