Connect with us

Reprezentacija

SLOVENCI PREJAKI ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Reprezentacija Slovenije savladala je danas Bosnu i Hercegovinu sa 6:3 u prvom meču turnira četiri nacije u poljskom Tihiju.

Slovenija - BiH (arhiva)
Slovenija – BiH (arhiva)

Nakon što je Stanislav Galić odbranio dva šuta Slovencima uslijedio je pogodak selekcije Slovenije. Alan Fetič je izveo slobodan udarac, dodao loptu do kapitena Osredkara, a ovome, usamljenom na drugoj stativi, nije bilo teško da postigne pogodak.

Nastavila je i tada selekcija Slovenije sa boljom igrom, a Bosna i Hercegovina dva puta prijeti preko Radmilovića. Prvi put mu je šut izblokiran, a u drugom Puškar nekako uspjeva loptu da izbaci u korner. I onda u devetoj minuti 0:2. Izgubio je Bevanda loptu na srediti terena, a Osredkaru u nastavku te akcije nije bilo teško da ubaci loptu u prazan gol.

Do 3:0 Slovenci stižu u 16. minutu. Fetič je izveo aut za Osredkara na svojoj polovini, a zatim nastavio kretnju. Dobio je loptu, razmijenio dupli pas sa Totoškovičem, a zatim lako realizovao tu situaciju za velikih 3:0.

Nepunu minutu kasnije ekipa Bora Matana ipak stiže do gola. Najbolji pojedinac u polju bosanskohercegovačke reprezentacije Anel Radmilović je u svom karakterističnom stilu izbacio čuvara a zatim snažno šutirao desnom nogom. Puškar je bio na lopti, međutim nije uspio da odbrani taj šut.

I pred odlazak na odmor ekipa Andreja Dobovičnika stiže do četvrtog gola. Fideršek je sa lijeve strane ostavio loptu za Totoškoviča, ovaj mu je kratko vratio a onda je uslijedila snažna desnica, neodbranjiva za Galića.

U nastavku susreta odmah i peti pogodak za Slovence. Fiderešek je sa lijeve strane krenuo sam, zabio se u odbranu Bosne i Hercegovine i onda gurnuo loptu u mrežu.

Glavni akter bosanskohercegovačkog napada u 33. minutu ponovo je bio Anel Radmilović. Lomio je svog čuvara dugo, a onda se odlučio na šut sa nekih petnaest metara. Išlo je to po golu, a golman Slovenaca je loše reagovao i lopta je odsjela u mreži za 2:5.

Uspjeli su izabranici Bora Matana da smanje rezultat na 3:5 dvije minute kasnije. Ivan Ivanković je asistirao za Predraga Šešelja, koji je na dan puta u Poljsku stigao među reprezentativce, a futsaler “Leotara” je efektno pogodio mrežu.

Drugo poluvrijeme Slovenci su potpuno smirili. Pokušala je Bosna i Hercegovina sa “viškom” u zadnjih pet minuta, međutim to je išlo poprilično sporo i tromo i nije donijelo nikakav rezultat, osim šestog primljenog pogotka. Sa pola terena na praznu mrežu je pogodio Totoškovič nakon loše izvedenog auta Bevande.

Bosna i Hercegovina je u ovom meču dobro i prošla kakvu je utakmicu odigrala, naročito u prvom poluvremenu. Pitanje je samo koliko bi gola primili, sa ovoliko grešaka, da su Slovenci bili malo koncentrisaniji, odnosno da na golu nije bilo Stanislava Galića.

Večeras se igra drugi meč, Poljska – Finska.

BIH – SLOVENIJA 3:6 (1:4)
Dvorana u Tihiju
Gledalaca: 100
Strijelci: 0:1 Osredkar 4, 0:2 Osredkar 9, 0:3 Fetič 16, 1:3 Radmilović 17, 1:4 Fideršek 20, 1:5 Fideršek 23, 2:5 Radmilović 33, 3:5 Šešelj 35, 3:6 Totošković 40
Žuti kartoni: Čeh (Slovenija)

BiH: Galić, Bevanda, Pavlović, Šunjić, Radmilović, Hodžić, Matan, Ivanković, Milanović, Jokić, Ramić, Šešelj, Jelić, Hrkać
Slovenija: Puškar, Fetič, Osredkar, Totošković, Fideršek, Bezjik, Čeh, Martič, Hozjan, Govekar, Jelić, Širok, Turk

Facebook Comments

Facebook

More in Reprezentacija