Connect with us

Reprezentacija

SRĐAN IVANKOVIĆ: BIĆE JAKO TEŠKO ALI SMO SPREMNI

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra počinje takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2018. u Sloveniji. Protivnici bh. selekcije u Azerbejdžanu su domaća reprezentacija, Mađarska i Albanija.

Srđan Ivanković
Srđan Ivanković

Jedan od ponajboljih bh. igrača, Srđan Ivanković, u razgovoru za naš portal istakao je da će biti veoma teško, ali da su svi igrači spremni da daju sve od sebe kako bi ispunili veliki san, a to je plasman na Euro 2018.

Što se tiče uslova u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu, Ivanković kao i ostali igrači su veoma zadovoljni.

Mislim da bh. reprezentacija odavno nije gostovala u ljepšem gradu i imala tako odlične uslove, kakvi su ovde u Bakuu. Grad je fenomenalan, hotel perfektan, a dvorana je također na visokom nivou. Tako da je ambijent veoma prijatan, a kako smo čuli i posjeta na utakmicama će biti veoma velika, što znači da imamo sve uslove da se nadigravamo sa protivnicima“, izjavio je Ivanković za 4plus1.ba

Ivanković smatra da je domaća reprezentacija veliki favorit grupe, te da su protiv Azerbejdžana najmanje šanse našoj reprezentaciji.

Što se tiče reprezentacije Azerbejdžana, ne treba puno trošiti riječi, to je selekcija koja je duži niz godina u vrhu evropskog futsala, dosta ulažu u taj sport, a sastavljena je podjednako od mlađih i od iskusnijih igrača. Istakao bih mog prijatelja Vitalija Borisova sa kojim igram u Ekonomcu, dužićemo se, ali ćemo na terenu biti ljuti protivnici“.

Po njegovim riječima naša selekcija najviše šanse ima u utakmici protiv Albanije, kao i Mađarske, sa kojom će se najvjerovatnije boriti za baraž.

Selekcija Mađarske u posljednjih par godina dosta napreduje. Centralna figura njihove ekipe je pivot Droth Zoli, koji nastupa za ekipu Kairata. Jako nezgodan igrač, od čijeg raspoloženja zavisi igra cijele ekipe. Reprezentacija Albanije je za mene velika nepoznanica, ali svakako da ih ne smijemo podcijeniti“.

Prvotimac KMF Ekonomac naglašava da sutra počinje borba za veliki san i da je došlo vrijeme da futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine izbori neko veliko takmičenje.

Atmosfera u našoj ekipi je odlična, imamo jako mladu ekipu punu energije i želje za dokazivanjem. Imali smo dosta problema sa povredama ali skupili smo sve raspoložive snage i spremni smo da damo svoj maksimum u borbi za veliki san, ali smo svjesni da će biti veoma teško. Želje su jedno, a realnost je drugo, tako da je najrealnije sad izboriti baraž, ali nećemo se predati ni protiv Azerbejdžana. Nadam se da su svi bh. futsal ljubitelji uz nas i nadam se da ćemo se svi zadovoljni vratiti kući“, završio je Ivanković u razgovoru za naš portal.

Reprezentacija BiH prvu utakmicu u kvalfikacijama igra sutra (subota) protiv domaćina Azerbejdžana, a meč je na programu u 16:30h po našem vremenu. Dan kasnije naša selekcija će snage odmjeriti sa Mađarima, a taj susret je zakazan za 14:00h, dok će posljednjeg dana takmičenja, u utorak, protivnik bh. reprezentaciji biti Albanija i to u terminu od 15:30h.

Facebook Comments

Facebook

More in Reprezentacija