Connect with us

Turniri

Sutra polufinale 18. tradicionalnog malonogometnog turnira “Gubavica 2020.”

Malonogometni turnir ”Gubavica” svake godine okupi veliki broj reprezentativaca, talentovanih mladih igrača ali i mnogih poznatih asova iz futsala.

Gubavica (arhiva)

Ovogodišnji turnir po riječima organizatora do sada je zadovoljio sve ukuse i polufinalna večer turnira koja je u najavi je prava krema futsala kako u Bosni i Hercegovini, tako i u okolnim državama gdje je futsal u ekspanziji.

Ovogodišnji turnir u kategoriji juniora doveo je do završnice četiri ekipe a to su veoma kvalitetna ekipa koja i brani naslov prvaka iz 2019. – Autoprevoz Šuta, te tri ekipe koje mogu račune pomiješati svakoj ekipi – 4plus1.ba, Volim piti i Umtiti te ekipa Hladnog Piva koja nam dolazi iz Stoca.

Parovi polufinala juniora su: 4plus1.ba – Hladno Pivo Autoprevoz Šuta – Volim piti i Umtiti

U kategoriji seniora vjerovatno jedan tekst bi bio premal za sve igrače koji su nastupali i završili nastup, ali Smajić, Emir Milanović koji je bio najbolji strijelac futsal premijer lige Bosne i Hercegovine te mnogi poznati igrači koji su bilježili nastupe su završili put prije polufnalne večeri na Malonogometnom turniru ”Gubavica 2020”.

Četiri najbolje ekipe i koje su pokazale moderan i ”atomski futsal” su zaista nešto posebno. U prvom duelu sastaju se ekipe Samo Pucaj i Caffe bar ”Astorija”, dvije ekipe koje su se sastale i u grupi te pobjeda je otišla na stranu ekipe Samo Pucaj.

Međutim, poznata imena po futsal terenima će biti na lokalnom igralištu po rasporedu u 21:00h a o imenima ne treba puno trošiti riječi, od braće Kozarić koji su redovni gosti na našem turniru pa sve do na drugoj strani Ivankovića.

Drugi polufinalni duel je na jednoj strani najboljeg futsal igrača u Bosni i Hercegovini Marija Aladžića, pa sve do Bilala Jelića, na golu reprezentativnog golmana Bosne i Hercegovine Stanislava Galića a na drugoj strani ih čeka Mirko Hrkać, koji je jedan od najboljih igrača hrvatske futsal lige, te čitavog kluba KMF Nevesinje.

Bolji poziv zaista ne može biti, pregršt reprezentativaca, i neki moderan futsal koji na lokalnom igralištu svake godine pokaže pravu svrhu Malonogometnih turnira.

Generalni pokrovitelj turnira je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK – predvođen sa Rašidom Hadžovićem.

Raspored za polufinalnu večer 18. tradicionalnog Malonogometnog turnira <Gubavica 2020>:

SRIJEDA 26.08.2020.
19:30h JUNIORI polufinale – 4plus1.ba – Hladno Pivo
20:15h JUNIORI polufinale – Autoprevoz Šuta – Volim piti i Umtiti
21:00h SENIORI polufinale – Samo Pucaj – Caffe Astorija
22:00h – SENIORI polufinale – Hp Investing – KMF Nevesinje


Finale 18. tradicionalnog Malonogometnog turnira ”Gubavica 2020” je na rasporedu u četvrtak.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Turniri