Connect with us

Play-off za prvaka Premijer futsal lige BiH

Titula vraćena u Mostar

Mostar SG je u majstorici za prvaka Bosne i Hercegovine sa 7:4 savladao Salinesa i potpuno zasluženo se okitio titulom prvaka BiH za sezonu 2020/2021.

Kao i prošla utakmica u Mostaru, i ova je počela kao iz snova za domaće. Igrala se 40 sekunda meča kada se Kahvedžić zagradio, a Darko Milanović ga oborio sa leđa, a sudije bez dileme pokazuju na penal. Loptu je uzeo Anel Radmilović i pogodio za 1:0. 

Imali su i jedni i drugi šanse nakon toga, golmani su dobro branili, a posebno je Stanislav Galić sačuvao domaće kod fenomenalnih šansi Davora Arnautovića i Vladimira Džombića.  U 10. minuti već je bilo 2:0. Nermin Kahvedžić je presjekao pas Slobodana Rajčevića, sve sam završio i lijepo je bocnuo preko Darka Milanovića za vodstvo od 2:0.  

Priliku da uzvrati propustio je Srđan Ivanković, pogodio je stativu, a onda još jedna greška gostiju, Bolinha je izgubio loptu, a Jovan Lazarević sve sam završio za 3:0. Potpuni potop spriječio je Darko Milanović kada brani odličnu šansu Josipu Boškoviću i na poluvrijeme se odlazi sa rezultatom 3:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Marijo Aladžić pogađa za 4:0 i jasno je bilo da će se gosti jako teško vratiti u ovaj susret. U 24. minutu Salines prodaje prekid domaćima, a Slobodan Rajčević pogađa za 4:1. Iako se rodio tračak nade, samo što su krenuli sa centra domaći dolaze do petog gola. Opet je pogodio Jovan Lazarević. Kada ne ide, onda ne ide, a to je na svojoj koži iskusio Darko Milanović koji pravi još jedan penal nad Nerminom Kahvedžićem, a Anel Radmilović pogađa za 6:1.

Jasno je bilo tada da će se titula prvaka poslije godinu dana vratiti u Mostar, pa do kraja vidimo samo želju Salinesa da ublaže poraz, u čemu uspjevaju golom Davora Arnautovića, dok domaći uglavnom pokušavaju preko čitavog terena na prazan gol, ali ih je malo dijelilo od sedmog gola. Tako je bilo sve do samog finiša, kada Nermin Kahvedžić presjeca još jednu loptu, a onda je sa centra šalje u mrežu za  7:2.

Do kraja utakmice Slobodan Rajčević pogađa za 7:3, a onda i Davor Arnautović za konačnih 7:4.

FC MOSTAR SG – FC SALINES 7:4 (3:0)
USRC “Midhat Hujdur – Hujka”
Bez prisustva gledalaca
Sudije: Jasenko Pljevljak (Sarajevo) i Siniša Ivančević (Banja Luka)
Strijelci: 1:0 Radmilović 1 (6m), 2:0 Kahvedžić 10, 3:0 Lazarević 14, 4:0 Aladžić 21, 4:1 Rajčević 24, 5:1 Lazarević 24, 6:1 Radmilović 27 (6m), 6:2 Arnautović 36, 7:2 Kahvedžić 38, 7:3 Rajčević 39 (10m), 7:4 Arnautović 40
Žuti kartoni: Aladžić, Bošković, Radmilović. Kahvedžić (Mostar SG), Šešelj, Džombić, Ivanković, Bolinha, Kocić, Tomić, Milanović (Salines)

MOSTAR SG: Galić, Kahvedžić, Radmilović, Jelić, Aladžić, Ćesir, Agović, Džemić, Sesar, Bošković, Rakić, Vesić, Gosto, Lazarević  Trener: Ivan Božović

SALINES: MIlanović, Isanović, Kocić, Tomić, Rajčević, Seferović, Ramić, Bolinha, Ivanković, Arnautović, Džombić, Šešelj, Avdić, Jašarević  Trener: Predrag Rajić 

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Play-off za prvaka Premijer futsal lige BiH