Connect with us

Prva liga FBIH

TRI POJAČANJA STIGLA U KREŠEVO: JEDAN OD NJIH I FRANJO BILETIĆ

MNK Kreševo iz istoimenog grada u Bosni i Hercegovini, koji je osnovan prošle godine na inicijativu dobro poznatog imena u bh. futsalu, Davora Markovića, u premijernoj sezoni Prve futsal lige FBiH “Jug” je ostvario vrlo dobar uspjeh osvojivši drugo mjesto, odmah iza MNK Željezničar.

Franjo Biletić (u markeru)
Franjo Biletić (u markeru)

U drugu takmičarsku sezonu ulaze bitno iskusniji i sa još više ambicija. Redove Kreševa pojačali su bivši član nekadašnjeg bh. prvaka MNK Centar, Sedin Mulaosmanović, golman Ognjen Zirojević te Franjo Biletić.

I dok su prva dva imena poznata u bh. futsalu, široj javnosti nepoznato je ime Franje Biletića, no radi se o provjerenom futsaleru iz Kiseljaka.

Franjo Biletić je već duže vrijeme među boljim igračima futsala u Kiseljaku i prava napast za golmane. Robusni 24-godišnjak razornog udarca voli igru leđima prema golu i protivničke obrane teško izlaze s njim na kraj. Sposoban je jednim potezom odlučiti utakmicu. Reklo bi se da je sličan tip igrača kao i Ivica Marić, no Biletić još više forsira kontakt igru i duele.

Spomenuti igrač se okušao i u mininogometu, te je sa svojom ekipom učestvovao na završnici prvenstva BiH u Vitezu prije dvije godine.

U razgovoru za naš portal istakao je kako će dati sve od sebe da doprinese dobrim rezultatima svoje ekipe, kao i da mi lična statistika ništa ne znači. Također, rekao je kako mu je drago što se na vrijeme krenulo s pripremama i kako vjeruje da imaju snagu dokopati se Premijer futsal lige BiH.

Biće veoma zanimljivo vidjeti kako će funkcionisati tandem Tuka – Biletić, koji je već sarađivao. Biletić je debi u crvenom dresu imao u srijedu, kada je Kreševo u prijateljskoj utakmici poraženo KMF Tango rezultatom 8:5.

Facebook Comments

Facebook

More in Prva liga FBIH