Connect with us

Turniri

Turnir “Dan državnosti BiH Fojnica 2021”- poznati polufinalisti

Četvrtfinalno veče turnira “Dan državnosti BiH Fojnica 2021” otvorile su ekipe Veterinarske stanice Fojnica i BI Mater,/Pub Riverside. Ekipa Veterinarske stanice teže od očekivanog došla je do pobjede i plasmana u polufinale. Ekipa BI Mater,/Pub Riverside nijednog momenta nije bila u podređenom položaju, Iako su Veterinari vodili cijeli susret, igrači tima BI Mater,/Pub nisu dozvolili da se napravi rezultatska razlika. Smanjivali su na 2:1, 3:2, da bi u finišu Veterinari postigli gol za 4:2 i ušli u mirniju završnicu. Zaslužena pobjeda i plasman u naredni krug.

Druga utakmica između ekipa Šuma Špeda i Makeover medija bila je puno neizvjesnija. Duel dvije izjednačene ekipe, rezultatski neizvjesno do kraja susreta. Dva puta je vodila ekipa Makeover medija, a Šuma Šped dva puta se vraćala što je u konačnici i bio konačni rezultat susreta i najrealniji ishod. Otišlo se u penal raspucavanje gdje je bila sretnija ekipa Šuma Špeda.

Plasman u polufinale je obezbijedila i ekipa Cesta, koja je opravdala ulogu favorita susretu protiv MNK Jehovac, te je zasluženo slavila i tako prošla u polufinale.

Zadnja četvrtfinalna utakmica je bila finale prije finala, u kojoj su i najveći futsal sladokusci mogli uživati u predstavi koju su priredile ekipe Hookah Lounge Magija i Cafe Era/Mir Podastinje. Duel vrsnih majstora futsala i na jednoj i na drugoj strani. Povela je ekipa Ere/Mir, Magija stiže i preokreće na 2:1. Era se vraća i izjednačava rezultat na 2:2. Bilo je šansi na obje strane ali mreže su mirovale, tako da je regularni dio završio sa 2:2. Uslijedila je penal lutrija u kojoj su spretniji i sretniji bili Mađioničari iz Hadžića, te su tako zakazali polufinalni susret sa Veterinarskom stanicom.

Rezultati:

  • Veterinarske stanice Fojnica – BI Mater,/Pub Riverside……4:2
  • Šuma Špeda -Makeover medija ….. 2:2, pen. 5:4
  • MNK Jehovac – Ceste Kiseljak …… 3:8
  • Hookah Lounge Magija -Cafe Era/Mir Podastinje…….. 2:2, pen.5:4

Turnir se nastavlja danas, a na programu su polufinalne utakmice.

Više informacija na zvaničnoj Facebook stranici.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Turniri