Connect with us

Reprezentacija

U ZENICI SELEKTIVNI TURNIR ZA REPREZENTACIJU BIH U21

U Zenici će biti održan selektivni turnir za formiranje futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine do 21. godine.

Untitled-18838137010

Biće to prvo okupljanje “U21” reprezentacije. Selektivni turnir će se održati 26. ili 27. oktobra, za vrijeme okupljanja A reprezentacije, koja će tih dana igrati dvije prijateljske utakmice sa reprezentacijom Makedonije.

Kako za sada stvari stoje, pravo nastupa za U21 reprezentaciju će imati igrači rođeni 1994. godine i mlađi, zbog toga što ostale nacionalne selekcije igraju ciklus sa ovim godištima.

To će biti i generalna proba mlade reprezentacije pred prijateljsku utakmicu sa vršnjacima iz Francuske, koja je zakazana za 2. novembar.

Nije poznato koja će se sve imena pojaviti na selektivnom turniru, već će čelnici najboljih bh. futsal ekipa predložiti igrače za koje misle da posjeduju kvalitet za državni dres.

Prvobitno je trebalo da se održi nekoliko selektivnih turnira, širom Bosne i Hercegovine. Prvi u nizu bio je zakazan u Čitluku, ali je otkazan. Detalji otkazivanja nisu poznati, pa će svi oni koji su predloženi za selektivno testiranje iz Hercegovine i ostalih dijelova morati u putovati Zenicu.  

Facebook Comments

Facebook

More in Reprezentacija