Connect with us

Turniri

USKORO POČINJE NOVOGODIŠNJI MALONOGOMETNI TURNIR “VISOKO 2018.”

Lagano se bliži sportski spektakl za malonogometne sladokusce. Od 24. do 29. decembra KSC „Mladost“  Visoko je organizator Novogodišnjeg malonogometnog turnira, čiji je generalni pokrovitelj načelnica mr.sci. Amra Babić. Zlatni sponzor je Općina Visoko, dok su srebreni sponzori JKP “Visoko” i JP “Visoko Ekoenergija”.

Raste broj prijavljenih ekipa a sve pojedinosti i novosti možete pratiti na internet stranici www.nestsport.com/m/3110

Spisak već prijavljenih ekipa se nalazi pomenutoj stranici.

Planirano je da na turniru učestvuje 32 ekipe raspoređenih u 8 takmičarskih grupa. Grupna faza bi trajala tri dana i iskristalisala bi po dvije ekipe iz svake grupe za završnicu Turnira.

Pobjedničkoj ekipi će pripasti nagrada u iznosu od 5 hiljada KM.

Drugoplasirana ekipa će osvojiti 1.500 KM, dok će trećeplasiranoj ekipi pripasti nagrada u iznosu od 1000 KM.

Najbolji pojedinci Turnira podijeliće nagradu od 500 maraka.

Tokom turnira publici će se predstaviti Škole fudbala ekipa sa područja općina Visoko i Sarajevo, tako da će gledatelji imati priliku uživati i u virtuoznostima mladih nogometnih nada. “Pjetlići” će također biti nagrađeni peharima. Igraće se dva polufinala, finale i utakmica za treće mjesto. Turnir će se igrati dva dana.

Kao i prošle godine, završnog dana planiran je turnir veterana malog nogometa koji će također imati takmičarski karakter u okviru Novogodišnjeg turnira, a igraće se isti sistem kao kod kategorije “pjetlića”.

Arbitarski triling i ove godine će biti Zrnić-Begić-Beganović, a novost je da nema nosilaca grupa i “povlaštenih” ekipa, a svaka ekipa može prijaviti samo dva profi igrača(igrači koji igraju Premijer futsal ligu) i golmana. Ekipa mora prijaviti 10 igrača sa mogućnošću dodavanja dva igrača od eliminacione faze.

Kotizacija po ekipi iznosi 300 maraka.

Cijena ulaznice 2 KM, a za finalni dan 3 KM.

Pozivamo Vas da kupovinom ulaznice budete dio pozitivne priče.

Novogodišnji turnir je lijepa prilika za promociju Općine Visoko, kao i svih privrednih subjekata kojima će biti ponuđeno sponzorstvo Turnira.

Sve informacije na 061 581 569

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Turniri