Connect with us

Prva liga FBIH

(VIDEO) Futsal Željezničar se oglasio saopštenjem: Naša pobjeda je čista kao suza, jer smo je ostvarili zahvaljujući boljoj igri na parketu, a ne pomoći sudija

Futsaleri Željezničara prethodnog vikenda su u Sarajevu pobijedili ekipu Čulinog mlin 8:2 u prvoj utakmici finala playoffa Prve futsal lige FBiH.

Odmah po završetku utakmice u javnosti se digla velika prašina na visoki pobjedu Željezničara sa kojom je tim sa Grbavice jednom nogom zakoračio u Premijer ligu.

U nastavku pročitajte službeno saopštenje Željezničara, ali i pogledajte golove, faulove te šanse i polušanse sa meča.

-U subotu navečer igramo posljednju utakmicu ove sezone i to revanš susret finala play-offa protiv ekipe MNK Čulin Mlin. Iz redova livanjske ekipe, odmah nakon poraza u Sarajevu, koji je glasio 8:2, javili su se sa saopštenjem za medije, navodeći niz tvrdnji, na koje ćemo se kratko osvrnuti, a sve napisano ćemo i potkrijepiti video snimcima.

Ono što je najbitnije spomenuti glasi: „Naša pobjeda je čista kao suza, jer smo je ostvarili zahvaljujući boljoj igri na parketu, a ne pomoći sudija.“

Uz sve to, pobjeda je mogla biti i ubjedljivija, da je sudija, kojeg Livnjaci spominju kao našu prevagu, u dva navrata dosudio čiste kaznene udarce za nas, što se također može vidjeti na snimku.

Drugo, samo zahvaljujući sjajnom golmanu Livnjaka, utakmica je završena rezultatom 8:2, a većinu pogodaka smo dali zahvaljujući našim uigranim akcijama, te greškama igrača Čulinog Mlina.

Što se tiče ulaza u dvoranu, on je bio besplatan za sve i u dvoranu se ulazilo bez prethodne identifikacije, a na tribinama je bio određen broj navijača iz Livna, koji su se radovali golovima svog tima (i to se vidi i čuje na snimku) i pri tome nisu imali nikakvih neugodnosti.

Kao domaćini, trudili smo se da osobama najbližim MNK Čulin Mlin, obezbijedimo VIP poziciju, odakle bi mirno mogli posmatrati utakmicu, što smo i učinili, odvojivši ih od ostatka tribina. Nismo znali da su u Sarajevo stigli kao navijači i da njihova podrška sa tribina, gdje su smješteni i naši navijači, daje toliki vjetar u leđa njihovim igračima?!

„Izvinite što smo vas smjestili u VIP zonu, kako biste mirno mogli posmatrati utakmicu“. Nećemo spominjati činjenicu da su tokom utakmice, te iste osobe bliske MNK Čulin Mlin, kako sebe nazivaju, zapravo u više navrata šakama udarale od metalne konstrukcije, kako bi izražavali nezadovoljstvo dešavanjima na terenu. Od Livnjaka tražimo isti tretman, ako je moguće. Mi nećemo imati ništa protiv da budemo smješteni u VIP zoni. Hvala unaprijed.

Što se tiče dosuđenih prekršaja ili žutog kartona za Krezu, snimak jasno pokazuje da je svaki prekršaj postojao, a da je igrač MNK Čulin Mlin karton dobio zbog povlačenja protivničkog igrača, te da je taj karton itekako zaslužio. I trener ekipe MNK Čulin Mlin je priznao da su golovi plod grešaka njegove ekipe.

Žao nam je što ekipa MNK Čulin Mlin za svoje greške, koje je napravila tokom utakmice, u svima traži krivca, osim u njima samima. Za svaki naš poraz, a bilo ih je, nikada nismo tražili krivce u drugima, već smo analizirali sami sebe i trudili se da ih ispravljamo.

Međutim, nećemo dopustiti da se baca ljaga na igru naših momaka, koji su svoju pobjedu zasluženo ostvarili na terenu. I ranije smo javnosti pokazali da imamo odličnu ekipu, koja je slavila pobjede I na najtežim gostovanjima, gdje nam se čak i prijetilo, a svaka ekipa, koja je stigla u Sarajevo je bila maksimalno korektno dočekana.

Nismo spominjali ni da su naša poluvremena na gostovanjima trajala skoro i po sat vremena, kako bi domaćin imao više vremena za preokret, ni žestoke startove na naše igrače, koji nisu sankcionirani. Sve je to iza nas, a ispred nas je utakmica za plasman u Premijer ligu BiH i dat ćemo sve od sebe da publici u Livnu dokažemo da smo bolji na terenu, a ne mimo terena, kako nam spočitavaju.

Na kraju susreta, kako god on završio, sportski ćemo se pozdraviti i zahvaliti publici, ali i domaćinu na sjajno odigranoj sezoni, stoji u saopštenju tima sa Grbavice.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Prva liga FBIH