Connect with us

Grupa jug

ZADNJE KOLO SVE ODLUČUJE!

Prva futsal liga FBiH za 2017/2018 sezonu je došla do samog kraja. U subotu će biti odigrane utakmice 14. kola, a zadnje kolo će i odlučiti putnike u baraž/play off.

U grupi Jug, u Cazinu, sastaju se prvoplasirana Bubamara i drugoplasirani DiaBiH, bodovna razlika imeđu prve dvije ekipe je 3 boda, a gostima iz Sarajeva pobjeda donosi play off.

Povodom utakmice između MNK Bubamara Cazin – MNK DiaBiH Sarajevo, porazgovarali smo sa trenerom ekipe DiaBiH, Nijazom Mulahmetović, koji nam je kazao sljedeće:

“Naša očekivanja na početku sezone, kao i pred ovu utakmicu su ista, a to je plasman u doigravanje. Mnogi nam nisu davali velike šanse, ali mi smo vrijedno radili i vjerovali da možemo napraviti nešto u ovoj sezoni. Došli smo u situaciju sami odlučivati o svojoj sudbini i to najvaznije. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i šta nam je potrebno u narednoj utakmici, ali u Cazin idemo sa optimizmom i nadom u povaljan rezultat. Ekipu Bubamare izuzetno cijenimo i s razlogom su na prvom mjestu, jer posjeduju najveći individualni kvalitet od svih ekipa, na okupu su duži vremenski period i to je njihova najveća prednost. Očekujemo da će imati veliku podršku s tribina, ali to će i nama biti dodatni motiv da se predstavimo u što boljem izdanju.”

“Očekujem jednu pravu futsal utakmicu u duhu fair play-a i nek pobjedi bolji. Nadam se da ćemo to biti mi, a ukoliko to bude Bubamara mi ćemo im čestitati.”

Cazinjanjani su najavili veliku podršku na tribinama, što im mnogo znači u ovakvoj utakmici, s obzirom da bi im pobjeda donijela historijski uspjeh, a to je plasman u doigravanje. Utakmica između MNK Bubmara Cazin – MNK DiaBiH Sarajevo igra se u subotu 10.03.2018. sa početkom od 20:00h.

Što se tiče grupe “Sjever”, trenutno na tebli vodi ekipa MNK Kaskada Gračanica sa 27 osvojenih bodova, dok drugoplasirana ekipa Calpa je za samo dva boda zaostatka.

Sigurno da će se u Gračanici igra jedna jaka, tvrda i muška utakmica, s obzirom da je razlika između prve dvije ekipe samo 2 boda. Gostima iz Zenice u ovoj utakmici je potrebna samo pobjeda, odnosno sva 3 boda, dok bi domaćin bio zadovoljan sa samo jednim bodom. Gračanički malonogometaši žele opet u Premijer ligu, a Zeničani isto tako. Ko će na kraju slaviti plasman u play-off, ostaje nam da vidimo.

Utakmica između MNK Kaskada Gračanica – MNK Calp Zenica igra se u subotu 10.03.2018. sa početkom od 16:30h.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Grupa jug