Connect with us

Turniri

Zamm mC osvajač “Zimskog kupa Olovo 2019.”

Sinoć je u prepunoj dvorani Sportskog centra Olovo stavljena tačka na “Zimski kup Olovo 2019.” u organizaciji ovog centra i NK Stupčanica iz Olova.

Zamm mC (foto: Smajić PHOTO)

Nakon sedam dana takmičenja, poznati su pobjednici.

Prvo mjesto u konkurenciji seniora pripalo je ekipi Zamm mC koju su predvodili Nijaz Mulahmetović, Nermin Jusić, Edis Mršo, Kristijan Pantić, Fadil Seferović i dr.

Oni su u velikom finalu nakon boljeg izvođenja penala bili bolji od ekipe Geo Media Jelah – Tešanj. U regularnom dijelu bilo je 3:3.

Ekipi Zamm mC za osvojeno prvo mjesto pripala je novčana nagrada u iznosu od 3500 KM, dok je drugoplasirana ekipa zaradila 1000 KM.

U utakmici za treće mjesto, ekipa Banstroj Banovići je rezultatom 5:3 bila bolja od FK Saobraćajac Sarajevo. Ekipi iz Banovića je pripalo 500 KM, dok je Saobraćajac za četvrto mjesto osvojio 200 KM.

Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Ibrahim Hršumović iz osvajačke ekipe, dok je njegov saigrač Nijaz Mulahmetović najbolji igrač turnira. Nagrada za najboljeg golmana otišla je u ruke Armina Hafizovića iz Geo Media Jelah – Tešanj.

Prvo mjesto u veteranima pripalo je ekipi Banovići, koja je u finalu sa 3:1 bila bolja od ekipe Sensu Sarajevo.

Treće mjesto u ovoj konkurenciji pripalo je UG Senahid Bolić – Bolo.

Naš portal bio je medijski pokrovitelj turnira.


Pridružite se našoj Viber zajednici i pratite sva dešavanja iz svijeta futsala u BiH i šire klikom na označeno polje ispod.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Turniri