Connect with us

Prva liga RS

Željeznica se značajno pojačala za novu sezonu: Vučina Šćepanović predvodi listu dolazaka

Futsaleri Željeznice značajno pojačani ulaze u novu sezonu prvoligaškog karavana.

Ekipa iz Trnova dovela je u svoje redove dosta novih igrača, a listu predvodi Vučina Šćepanović, prekaljeni fudbaler, koji je jedno vrijeme futsal igrao i za Tango. Osim Vučine Šćepanovića, tu je i golman mlade reprezentacije BiH, doskorašnji član Sarajeva, Kerim Smječanin, zatim Dejan Debelnogić, doskorašnji igrač Glasinca, Marin Ivičević, bivši igrač Tanga, posljednji futsal angažman mu je bio DiaBiH, zatim Admir Musić, još jedan bivši igrač Tanga, te Almir Kalmber kojem će ovo biti prvi futsal angažman. Sa ekipom ponovo trenira Miroslav Bjelica, koji je već registrovan ranije za Željeznicu, ali zbog sudijskih obaveza nije mogao igrati za ekipu.

Željeznica je u pregovorima sa još nekoliko igrača, koji bi bili pojačanja za ekipu iz Trnova, tako da se očekuje da Aziz Turudija na startu sezone ima jedan kvalitetan tim za prvu ligu.

Punila se i rubrika odlasci, pa tako sa ekipom neće više biti Dragiša Kenjić, koji prestaje sa futsalom iz zdravstvenih razloga, a nema više ni Sedina Mulaosmanovića i Sune Dedića. 

Željeznica je počela sa pripremama, trenira se odlično, a iako brojna pojačanja slute na visoke ambicije, za sada su u Trnovu “zakopčani” po pitanju toga i ne ističu ih javno.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Prva liga RS