Connect with us

Reprezentacija

Zmajevi savladali Slovačku u Novigradu

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je pobjedu u drugom kolu turnira “Trofej Umaga”. Izabranici Ive Kreze su savladali Slovačku sa 3:2.

Već u 40. sekundi tresla se mreža Slovaka. Srđan Ivanković je asistirao, a Bilal Jelić pogodio gol Kušnira za 1:0. Djelovala je reprezentacija Bosne i Hercegovine izuzetno dobro u prvom dijelu, čvrsto i sigurno u odbrani, sa tek ponekom greškom, pa Slovaci nisu lako mogli do gola Stanislava Galića, a i ono što je prošlo bh. golman je sa uspjehom sačuvao, Do drugog pogotka naša reprezentacija stiže preko Srđana Ivankovića. Krenuo je Ivanković u solo prodor, sve uradio sam uz lijevu liniju, ušao u sredinu i onda još jednom pogodio za 2:0, a to je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice slična slika na terenu, a rezultat se nije mijenjao sve do 30. minute utakmice. Tada Daniel Čerovsky uspjeva sa lijeve strane da nađe Filipa Vaktora u sredini, njemu šut brani Stanislav Galić, lopta se odbija do Matuša Ševčika čiji šut opet brani Galić, ali Slovaci imaju dosta sreće u ovom napadu, lopta se ponovo vraća Ševčiku, a Galić treći put uzastopno nije mogao da interveniše, pa Slovaci dolaze do 2:1. 

Pokušali su Slovaci sa viškom da dođu u potpuni egal, međutim samo su primili pogodak. U 37. minuti Anel Radmilović presjeca pas i onda preko čitavog terena pogađa na prazan gol za 3:1. Konačan rezultat u 40. minuti postavlja Daniel Čerovsky snažnim udarcem, nakon što je sve sam uradio u ovoj akciji. Mogli su Slovaci i do potpunog izjednačenja u posljednjoj minuti, ali Daniel Čerovsky iz još dvije sjajne šanse ne uspjeva da savlada Galića i donese poravnanje.

BiH će sutra igrati i treću utakmicu, a protivnik je U21 reprezentacija Francuske. S.P.

BIH – SLOVAČKA 3:2 (2:0)

Dvorana u Novigradu

Strijelci: 1:0 Jelić 1, 2:0 Ivanković 13, 2:1 Ševčik 30, 3:1 Radmilović 37, 3:2 Čerovsky 40

Žuti kartoni: –

BIH: Galić, Kahvedžić, Arnautović, Ivanković, Jelić, J. Sesar, Kalajdžić, Hršumović, Gašpar, Radmilović, Poračanin, Milanović, Pantić, Bošković, Hrkać   Selektor: Ivo Krezo

SLOVAČKA: Kušnir, Smerička, Greško, Rafanides, Turek, Medon, Marton, Matejov, Vaktor, Ostrak, Ševčik, Bačo, Marik, Čerovsky, Oberman   Selektor: Marian Berky – Richard Bačo

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Reprezentacija