Connect with us

Svijet

ALADŽIĆ: ZADOVOLJNI SMO ŽRIJEBOM

Prvak Bosne i Hercegovine, FC Mostar SG ‘Staklorad’, danas je dobio rivale u Preliminarnoj rundi UEFA Futsal Cup-a za sezonu 2017/18.

Marijo Aladžić
Marijo Aladžić

Kao što ste mogli pročitati na našem portalu, u grupi sa Mostarcima našli su se prvaci Turske, Albanije i Estonije.

Kapiten FC Mostar SG ‘Staklorad’ i njihov ponajbolji igrač Marijo Aladžić u razgovoru za naš portal istakao je kako je zadovoljan žrijebom, ali da treba opravdati ulogu favorita.

Veoma smo zadovoljni žrijebom, favoriti smo u grupi i mislim da ćemo opravdati tu ulogu i ostvariti sve pobjede pred domaćom publikom. Ovom prilikom pozivam i navijače i simpatizere kluba da dođu u avgustu u dvoranu i podrže nas u evropskim utakmicama“, rekao je Aladžić za 4plus1.ba

Prokomentarisao je i žrijeb Glavne runde i rivale njegove ekipe u slučaju prolaska dalje.

U slučaju da prođemo u Glavnu rundu, a sve su prilike da hoćemo očekuje nas težak duel sa domaćom Devom, te dobro poznatim Arazom iz Azerbejdžana, dok moramo upisati i pobjedu protiv prvoplasirane ekipe grupe F iz Preliminarne runde. Naravno, na nama je da se dobro pripremimo i probamo proći sve prepreke, a mislim da to možemo“, završio je kapiten Mostaraca u razgovoru za naš portal.

Podsjećamo još jednom, Preliminarna runda se igra od 22. do 27. avgusta, dok je Glavna runda na programu od 10. do 15. oktobra.

Facebook Comments

Facebook

More in Svijet