Connect with us

Svijet

Stanislav Galić veliko pojačanje njemačkog prvoligaša 

Bivša jedinica mostarskog Starog Grada, Stanislav Galić, karijeru nastavlja u njemačom prvoligašu, Futsal klubu Beton Boys München.

Beton Boys München u narednoj sezoni ima jasan cilj, a to je ostvariti plasman u Bundesligu.

U razgovoru za naš portal, trener kluba, Ilija Krajinović, potvrdio je najviše ambicije kluba, ali i potvrdio pojačanja koja su stigla u klub, s kojima vjeruju da će ostvariti svoje ciljeve:

Ambicije su da udjemo u Njemačku Bundesligu, a sada smo u toj njemačkoj Regional ligi to je trenutno druga liga, gdje smo prošle sezone bili drugi na tabeli što nije bilo dovoljno za kvalifikacije za Bundesligu. Ove sezone smo se pojačali sa jedno osam igrača i imamo cilj da udjemo u Bundesligu. Ovdje u Njemačkoj je futsal sada u usponu, a ovo će biti sada druga sezona tek od kad postoji futsal Bundesliga, a već pomalo dolaze igrači iz svih zemalja i vidi se napredak futsala u Njemačkoj što govori o tome da je golman Galić još jedno bogaćenje njemačkog futsala i jako nam je drago da mozemo suradjivati sa jednim tako poznatim i iskusnim igračem. To ne samo da je dobro za naš klub nego i njemački futsal, tako da nam je jako drago da se odlučio za nas., kaže Ilija Krajinović za 4plus1.ba

Klub su, pored Stanislava Galića, pojačali još: Andrej Škoro, Mirza Zahirović, Amer Tursunović, Anto Bonić, Sanel Alispahić i Mišel Čurčić.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Svijet