Connect with us

Svijet

Ko su FC Pendekar, novi klub Rikardinja?

Ricardinho karijeru nastavlja u Indoneziji


Priča počinje kada se FC Pendekar United prijavio za takmičenje u indonežanskoj ligi Young Rior FC u decembru 2021. Konce je vukao vlasnik FC Pendekara Atta Halilintar, veoma uspješan YouTuber, koji trenutno ima skoro 30 miliona pretplatnika (https:// www.youtube.com/c/AttaHalilintar/featured).

FC Pendekar je imao samo mjesec dana da se pripremi za debi u ligi početkom 2022. godine, ali je postavio letvicu visoko. Za glavnog trenera imenovan je Wahyu Trianto, desna ruka bivšeg šefa reprezentacije Kensukea Takahashija. Bivši reprezentativci Indonezije Fhandy Permana i Ilham Ramadhyan Putra su dovedeni u tim, zajedno sa U-20 zvijezdama Agung Pandega i M Syaifullah.
Prvi strani igrač bio je iranski internacionalac Ali Ebrahami, koji je u januaru odigrao samo tri meča sa Pendekarom. Sljedeći je potpisao ugovor igrač iz Paragvaja, rođen u Brazilu, Wilson Veiga Neto, koji je imao prethodno iskustvo u Indoneziji. Treći je potpisao Rikardinjo, čiji tromjesečni ugovor navodno vrijedi 65.000 dolara, što je rekord indonežanskog futsala.

Već poznato ime sa samo 27 godina, vlasnik FC Pendekar Atta Halilintar postao je prava senzacija. Njegovom braku sa pjevačicom/glumicom Aurel Hermansyah prisustvovao je predsjednik Indonezije Joko Widodo i bio je na nacionalnoj televiziji. Još važnije, Atta je strastveni igrač futsala, koji je zapravo na spisku Pendekara kao aktivan igrač i nosi broj 10, iako tek treba da debituje. Pogledajte ovaj video na kojem se bori protiv indonezijske superzvijezde Bayua Saptajija.
Pendekar znači “mačevalac”, a nadimak tima je The Warriors. Trenutno su na 4. mjestu lige.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Svijet