Connect with us

Prva liga FBIH

Bosna Kompred bez trenera u play-offu: Mirsad Ovčina suspendovan na godinu dana

Danas je u Sarajevu zasjedala Disciplinska komisija Nogometnog saveza Federacije BiH.

Mirsad Ovčina

Zbog incidenta koji se desio proteklog vikenda na meču MNK Banovići – MNK Bosna Kompred, kada je trener Tuzlaka, Mirsad Ovčina, pri vođstvu 2:0 domaće ekipe fizički nasrnuo na sudiju Berbića, da bi potom utakmica bila prekinuta, kažnjen je suspenzijom od godinu dana i novčanom kaznom u iznosu od 1000 KM.

Tako će tuzlanska ekipa u play-offu za prvaka Federacije BiH koji se od danas do nedelje igra u Sarajevu nastupati bez trenera.

Evo i kompletnog obrazloženja iz izvještaja NSFBiH:

  • OVČINA MIRSAD, trener MNK „Bosna Kompred“ Tuzla, zbog prekršaja iz člana 53. stav 2. DP NS/FS BiH (fizički napad sportskog radnika) i iz člana 45. DP NS/FS BiH (nesportsko ponašanje) na utakmici 14. kola Prve futsal lige FBiH: MNK „Banovići“-MNK „Bosna Kompred“, kažnjava se VREMENSKOM KAZNOM ZABRANE VRŠENJA SVIH FUNKCIJA U NOGOMETU U TRAJANJU OD 1 (JEDNE) GODINE računajući od 12.03.2019. godine i NOVČANOM KAZNOM OD 1000 (JEDNEHILJADE) KM, koju je klub dužan na račun NS Federacije BiH uplatiti u roku od petnaest dana od dana prijema odluke.

Pridružite se našoj Viber zajednici i pratite sva dešavanja iz svijeta futsala u BiH i šire klikom na označeno polje ispod.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Prva liga FBIH