Connect with us

FC Centar

CENTAR OSVAJAČ KUPA BiH

U revanš utakmici finala kupa Bosne i Hercegovine koja je večeras odigrana u Sarajevu u punoj maloj dvorani SC Skenderije viđena je veoma uzbudljiva i neizvesna utakmica do samog kraja, a titula je nakon penala pripala igračima Centra.

Utakmicu su bolje otvorili gosti, koji su poveli u četvrtom minutu preko nekadašnjeg igrača centra Kahvedžića. Ubrzo domaćin izjednačava preko Sipovića ,da bi nakon toga Radmilović sa dva gola u potpunosti preokrenuo rezultat na 3:1.  Do kraja poluvremena Kahvedžić pogađa opet i smanjuje na 3:2 što je bio i konačni rezultat prvog poluvremena .

U nastavku se na gol čekalo do 27. minuta kada Radmilović postiže het-trik za dva gola prednosti svoje ekipe. Ta prednost nije potrajala, jer ubrzo DeSouza smanjuje na 4:3. Taj rezultat je ostao do kraja utakmice i s obzirom na identičan rezultat iz Mostara, ekipe su pristupile izvođenju šesteraca. Pogađali su redom De Souza, Handžić, Hrkać.Radmilović,Lukić,da bi Aladžić u trećoj seriji pogodio stativu što je značilo da je ekipa Centra osvojila Kup BiH.

 

MNK Centar — Mostar SG Staklorad   4:3 (3:2), pen. 6:5

Centar : Omerbegović, Radmilović, Mulahmetović, Handžić, Jelić, Balaš, Suković, Lukić, Muminović, Bogilović, Selimović ,Bašić, Sipović, Tahirović

Mostar SG Staklorad : Galić, Marinjo de Souza ,Kahvedžić ,Aladžić, Vesić, Memić, Babić, Džemić, Radin, Pavlović, Hrkać, Bošković, Gosto, Ivanković

GOLOVI

0:1  Kahvedžić  4.min

1:1 Sipović 7. min

2:1 Radmilovic 8. min

3:1  Radmilovic 16. min

3:2  Kahvedžić   19.min

4:2 Radmilović  27.min

4:3 De Souza 29.min

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in FC Centar