Connect with us

MNK Bubamara

DA LI JE ŠERIF REKIĆ NAJUSPJEŠNIJI TRENER PRVE FUTSAL LIGE FBiH ZA 2017./2018. SEZONU?

Šerif Rekić trener je malonogometnog kluba Bubamara Cazin, te i jedan  od osnivača istoimenog kluba. Klub MNK Bubamara osnovan je 2008. godine, a jedan od osnivača bio je i Šerif Rekić, sadašnji trening i podpredsjednik kluba.

Šerif Rekić kaže da njegov klub do sad igra najuspješniju sezonu od njegovog osnivanja. Od 10 odigranih utakmica u ligi skupili su isto toliko pobjeda, a ne smijemo zaboraviti i pobjedu u Kupu BiH u Cazinu, gdje je Bubamara slavila protiv ekipe Salinesa iz Tuzle.

Iskoristili smo priliku te porazgovarali sa Šerifom Rekić, koji nam je kazao sljedeće:
“Sigurno mogu kazati da igramo najbolju sezonu od osnivanja kluba. Ja sam zadovoljan sa trenutnim. U klubu imamo nove ljude, koji su optimistični, i koji kada kažu nešto, to i urade. Na početku smo rekli Premijer liga, i evo, hvala Bogu taj cilj polako privodimo kraju.”

Gospodine Rekiću, zadnju utakmicu ste odigrali u Mostaru, protiv ekipe Mostarske Kiše, možete li nam dati svoje viđenje te utakmice?

“Utakmica protiv Mostarskih Kiša je bila jako bitna utakmica za nas, što se tiče borbe za prvaka, i za željeni play off. Momci su odradili svoje, a ja nisam ni sumnjao u to. Suđenje je bilo na visokom nivou, i želio bih da tako ostane do kraja. Priliku sam pružio i mlađim igračima, koji su uspjeli održati rezultatku prednost do kraja utakmice. Mladi, talentirani golmani Šarić Haris i Omanović Amar u subotu su dobili priliku da po prvi put zaigraju u dresu Bubamare, te pokazali da su jako talentirani. Za Sejada Ibrišmović ne moram ništa pričati, svi znamo o kakvom se mladom, a kvalitetnom igraču radi. Zahvalio bih se ekipi Mostarske Kiše na fer i koretknoj igri tokom cijele uakmice. Mi sljedeće kolo gostujemo opet u Mostaru, dolazimo kod ekipe Veleža. Nadam se novoj pobjedi.”

Zbog trenutno uspješne sezone, naš portal misli da ste upravo vi, trenutno jedan od najuspješnijih trenera Prve lige FBiH, za 2017/2018. sezonu. Šta vi imate reći na to?

“Ne bih puno o tome. Ja nisam tu da samog sebe hvalim, moja uprava i ja imamo jedan cilj, a to svi znamo. Da li sam najuspješniji ili ne, to ću prepustiti drugima da odluče. Mislim da 11/11 nije malo. Imamo 10/10 u ligi, trenutno i jednu pobjedu u Kupu. Samo dvije ekipe u BiH su to uspjele. Jedni su aktuelni prvaci države, a drugi se bore za Premijer ligu. S ovim bih završio ovaj kratki intervju, te se zahvalio vašem portalu na izdvojenom vremenu. Hvala još jednom!”

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in MNK Bubamara