Connect with us

Grupa jug

Elmin Prošić (MNK Bubamara): Sutrašnje kolo će nam reći najviše do sada…; DiaBiH dočekuje Slogu!

Narednog vikenda odigrati će se utakmice 10.kola Prve futsal lige FBiH – grupe “Jug”. Kako i u prošlom, tako i  u ovom najzanimljivije će biti u Sarajevu i Mostaru, gdje se sastaju MNK DiaBiH – MNK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje, te MNK Mostarske Kiše – MNK Bubamara Cazin.

S obzirom da se derbi 10. kola igra u Sarajevu, iskoristili smo priliku te popričali sa jednim od igrača vakufske Sloge, koji je želio ostati anoniman, a kazao nam je sljedeće:

“U Sarajevo putujemo bez par standardnih prvotimaca, tačan broj se ne zna još, jedino što 100% znamo je to da ne možemo računati na našeg kapitena Haruna Latić, koji će ovu utakmicu morati pauzirati zbog povrede. DiaBiH je apsolutni favorit, i znamo da će biti vrlo teško ih dobiti, ali idemo ih probati iznenaditi.”

Mladi, talentirani igrač cazinske Bubamare, Elmin Prošić za naš portal kazao je kako gleda na utakmicu između domaćih Mostarskih Kiša i njegove ekipe Bubamare:

“Iz utakmice u utakmicu smo ulazili s namjerom da pokažemo najbolji dio naše ekipe, tako da istom namjerom idemo i sutra. Bez obzira što idemo na teško gostovanje u Mostar bez 3 standardna igrača, i dalje naše namjere ostaju iste, a to je ništa drugo nego nova 3 boda. S nova 3 boda bi učinili jedan veliki korak ka PL. Sutrašnje kolo će nam reći najviše do sada, mi nastavljamo tamo gdje smo stali. Nadamo se da nova 3 boda dolaze u Cazin.”

Elmina smo zamolili da nam da i svoje viđenje za utakmicu DiaBiH – Sloga, a mladi Prošić nam je kazao sljedeće:

“Sigurno u Sarajevo slobodno mogu reći da se igra derbi kola. Jaka domaća ekipa DiaBih-a dočekuje jedno vrlo kvalitetnu ekipu Sloge. Prvo što očekujem jeste da se igra kvalitetan futsal, u šta ne sumnjam s obzirom kakve se dvije ekipe sastaju. Ekipa Sloge također ide oslobljena za par igrača, ali mislim da to nije neki hendikep koji bi mogao “prevagnuti” u derbiju kola. Što je sigurno, igrat će se jedna vrhunska utakmica. Puno sreće za obje ekipe, neka pobjedi futsal.”

Parovi 10. kola Prve futsal lige FBiH – grupe “Jug” su sljedeći:

MOSTAR: MNK Mostarske Kiše – MNK Bubamara
KREŠEVO: MNK Kreševo – FC Velež
JABLANICA: MNKF Neretva – KMN Vogošća
SARAJEVO: MNK DiaBiH – MNK Sloga.

Na tabeli je trenutno vodeća Bubamara iz Cazina sa 24 osvojena boda, te sa utakmicom manje. Prate je Sloga iz Gornjeg Vakufa sa 22 i DiaBiH SA 18, te također utakmicom manje.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Grupa jug