Connect with us

Prva liga FBIH

START 1.LIGE FEDERACIJE BiH

Prva liga Federacije BiH u futsalu kreće ovog vikenda utakmicama prvog kola u obe grupe.Ekspanzija futsala nastavljena je i ove godine, pa ćemo u dvije Prve lige imati po osam ekipa, ukupno šesnaest koje će se boriti za jedno mjesto koje ide u Premijer ligu BiH.

Na “Jugu” sezonu otvara novoosnovani seniorski klub MNK Vogošća. U dvorani “Amel Bečković” Vogošćani će dočekati još jedan novoosnovani klub, MNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje, koji je u predsezoni pokazao dosta toga.

Ambiciozni MNK Kreševo, pojačan, motivisan, dočekuje na svom parketu povratnika u takmičenje MNK Mostarske Kiše, dok će MNK Bubamara iz Cazina na svom parketu dočekati novoosnovani MNKF Neretva iz Jablanice.

Četvrti par čine takođe ambiciozni i pojačani FC Velež ,koji će u USRC “Midhat Hujdur” dočekati još jedan ambiciozan kolektiv ove sezone predvođen novim trenerom Nijazom Mulahmetovićem, MNK DiaBiH.

Što se tiče “Sjevera”, ekipa broj 8 koja je tako predstavljena na žrijebu je KMF Drugari iz Zenice, te će tako Zenica ove sezone pored MNK Calp imati i drugog predstavnika u futsal karavanu.

Upravo je MNK Calp jedan od pretendenata za visok plasman, ali neće im biti lako do njega i doći. Pojačali su se, odigrali dobro pripremne mečeve, te spremno dočekuju prvo kolo i duel sa MNK Klanac Brčko. Sa reorganizacijom lige i većim brojem klubova, MNK Calp je upao u sjevernu kategoriju, za razliku od prošle sezone kada su nastupali u južnoj. Drugi zenički kolektiv, pomenuti KMF Drugari, putuju u Gračanicu na noge dugogodišnjem premijerligašu, nekadašnjem šampionu, MNK Kaskada, koji je prošle godine ispao iz elitnog ranga.

Još jedan futsal gigant Bosne i Hercegovine, MNK Bosna Kompred igra u ovoj ligi od ranije. Tuzlaci će u prvom kolu dočekati tek osnovani klub FC Lilium iz Doboj istoka ,a drugi novoosnovani tim FC Bašigovci iz Živinica, koji će zamijeniti dugogodišnjeg prvoligaša MNK Vega Mix, igra protiv još jednog novoosnovanog tima FC Brčko.

Raspored 1. kola “Jug”.

Subota:

Vogošća: MNK Vogošća – MNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje (16,30)

Nedelja:

Mostar: FC Velež – MNK DiaBiH (15,30)
Kreševo: MNK Kreševo – MNK Mostarske kiše (18,00)

Ponedeljak:

Cazin: MNK Bubamara – MNKF Neretva (16,30)

Raspored 1. kola “Sjever”

Subota:

Gračanica: MNK Kaskada – KMF Drugari Čelik Zenica (15,30)
Brčko: MNK Klanac – MNK Calp Zenica (16,00)
Tuzla: MNK Bosna Kompred – FC Lilium (18,30)

Nedelja:

Živinice: FC Bašigovci – FC Brčko ( 16,30)

 

Izvor: www.futsalbalkan.com

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Prva liga FBIH