Connect with us

Kup BIH

Jelić pred polufinale Kupa: Očekujem tvrdu utakmicu i prolazak u finale

Futsaleri Mostar SG sutra gostuju u Širokom Brijegu kod MNK Hercegovina u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Futsaleri mostarskog Starog Grada sutra u Širokom Brijegu gostuju kod Hercegovine u okviru polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Za naš portal o sutrašnjem meču govori Bilal Jelić, futsaler Mostar SG. Jelić kaže kako ekipa Hercegovina igra vrlo dobro, a pogotov na domaćem terenu:

Trenutno se pripremamo za utakmicu polufinala kupa. Ekipa Hercegovine igra veoma dobra, pogotovo kući. U četvrtfinalu su izbacili Radnik. Mi ko i u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Dolazi vrijeme utakmica kad vise nemamo pravo na kiks, a prva od tih je sad u polufinalu kupa. Očekujem tvrdu utakmicu i prolazak u finale kupa.

Prokomentarisao je Jelić i prvenstvo, odnosno ligaški dio, koje je kako kaže, po njemu, bilo usporeno:


-Što se tiče lige bila je onako teška, barem meni nekako usporena. Kiksali smo gdje nismo nikad, ali opet to je futsal. Više puta smo imali šansu da se odvojimo na više bodova od Radnika i sami smo krivi što nije tako. Ipak, šta je tu je. Treniramo pripremamo se i idemo svaku utakmicu na pobjedu.

S obzriom da je Mostar SG regularnio dio završio na 2. poziciji, oni će u polufinalu igrati protiv pobjednika duela Salines – Sloga.

-Sačekat ćemo da vidimo s kim smo u polufinalu i na taj način se što bolje pripremiti.

Ciljevi mostarskog kluba su najviši – dupla kruna, a Jelić smatra kako će njegov tim glavnu riječ za titulu prvaka voditi sa Radnikom, ali napominje kako je danas sve moguće:


-Naravno da su ciljevi našeg kluba uvijek najveći, to smo pokazali i zadnjih godina. Pa iskreno, ja mislim da ćemo finale igrati s Radnikom, mada danas je sve moguće. Više ekipa u ligi igra dobar futsal i neće se predat ni nama, a ni Radniku. Nekad jedan loš dan mnogo toga promjeni. Mi idemo utakmicu po utakmicu rješavati, pa ćemo vidjet.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Kup BIH