Connect with us

Svijet

MULAHMETOVIĆ: SVJESNI SMO DA ĆE BITI TEŠKO

Aktuelni bh. šampion i jedini bh. predstavnik u Evropi, MNK Centar iz Sarajeva otputovao je u Italiju na odigravanje glavne runde UEFA Futsal Cup-a 2016/17.

Nijaz Mulahmetović
Nijaz Mulahmetović

Nakon što su se rutinski prošetali kroz preliminarnu rundu, na red je došla i glavna runda, u kojoj, može se reći, da Sarajlije nisu imale sreće.

Osim Centra u grupi se nalaze još italijanski Real Rieti, FP Halle-Gooik iz Belgije i lisabonski Sporting, dobro poznato ime u evropskom futsalu.

U razgovoru za naš portal, kapiten bh. predstavnika, Nijaz Mulahmetović rekao je da su svjesni da će biti veoma teško, ali i to da Centar posjeduje kvalitet i da će pokušati iskoristiti svaku šansu koja im se bude pružila.

Grupa u kojoj se nalazimo sigurno je jedna od najtežih u ovoj fazi takmičenja i sam pogled na imena protivnika ne daje nam prevelike šanse. Međutim, svjesni smo da smo i mi ekipa koja posjeduje kvalitet i pokušaćemo iskorisiti i minimalne šanse ako nam se ukažu. Imaćemo tri vrhunske utakmice i nastojaćemo uživati u igri, jer protiv ovakvih protivnika velika je čast igrati. Nastojaćemo predstaviti naš klub i futsal u BiH na što bolji način. Početak prvenstva je pokazao da smo na pravom putu i naredne evropske utakmice iskoristićemo kao i dobru pripremu za nastavak Premijer futsal lige BiH“, rekao je kapiten MNK Centar, Nijaz Mulahmetović u razgovoru za 4plus1.ba

Naš predstavnik sutra od 18h igra prvu utakmicu glavne runde, a protivnik će mu biti portugalski Sporting. Naš portal će pokušati obezbijediti live stream.  

Facebook Comments

Facebook

More in Svijet