Connect with us

Turniri

Niz neregularnosti i sudijska krađa obilježili 34. Novogodišnji turnir “Bihać 18/19.”

Prije nekoliko dana u Bihaću je završen 34. Novogodišnji malonogometni turnir “Bihać 2018/19”, a na adresu našeg portala stiglo je dosta pritužbi na suđenje i kompletnu organizaciju istog.

Sudijski par Topić (lijevo) i Prošić (desno) sa organizatorom Hrustanovićem (u sredini)

Jedna od ekipa koja je direktno na svojoj koži osjetila nepravdu i neregularnost na turniru u režiji organizatora i sudijskog para Prošić – Topić je i ekipa Autopraona Sajo/Autopraona DD, čiji se predstavnik javio našem portalu.

Riječ je o Smailu Hrnjici poznatijem kao Džeri, čovjeku koji je dosta toga dao za razvoj futsala i sporta u Bihaću, a organizatori tradicionalnog turnira, koji se 34 godine održava u ovom gradu, nisu imali poštovanja prema njemu i njegovoj ekipi, te su pokradeni i na brutalan način izbačeni sa turnira.

Kompletan turnir se se odigrao u režiji sudijskog para Prošić – Topić, koji su pod palicom organizatora Izeta Hrustanovića direktno odlučivali koja će ekipa proći dalje i ko će osvojiti turnir, a ne ko je zaista pokazao najviše kvaliteta i ko je publici u Bihaću pružio sjajnu futsal predstavu“, rekao je Hrnjica za naš portal.

On je naglasio i da su sudije svojim automobilima dovozili igrače osvajačke ekipe u dvoranu u Bihaću.

Prvo mjesto je na kraju pripalo ekipi Limotehna Zlatarna Najo, koja je u finalu nakon (ne)regularnih 3:3 i boljeg izvođenja penala slavila upravo protiv Hrnjicine ekipe Autopraona Sajo/Autopraona DD ali se to vjerovatno od početka već znalo, te je ostalo samo da se sprovede u djelo.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Alen Fetič iz pobjedničke ekipe, iako je on na turniru odigrao samo dvije utakmice, a u propozicijama jasno piše da se za najboljeg igrača turnira može proglasiti samo igrač koji je odigrao najmanje 75% utakmica od početka do kraja.

Nikada u istoriji turnira jedna ekipa nije mogla da prijavi više od 13 igrača, a ove godine je osvajačka ekipa na svom spisku imala 14 imena, što je još jedan od (ne)namjernih propusta organizacije.

Po pravilu u utakmicama se samo posljednji minut zaustavlja vrijeme, ali su čelni ljudi turnira sebi dali za pravo da kada ekipa Limotehne gubi, vrijeme se zaustavlja pri svakom prekidu.

Majice igrača ekipe Formula u kojima su izašli pred duel za treće mjesto

Duel za treće mjesto nije odigran, pošto je ekipa Formula pred početak istrčala u majicama na kojima su pisala prezimena sudijskog dvojca, te su na samom početku utakmice skinuli majice i bacili ih u teren, te napustili isti. Naime, u polufinalu su igrali protiv ekipe Limotehna Zlatarna Najo, i nakon vodstva od 2:0, brutalno su pokradeni te poraženi sa 2:3, i na taj način izgubili plasman u finale.Moramo naglasiti još i da je medijski pokrovitelj turnira bio web portal usksport.ba, na čijem je čelu izvjesni Nermin Stambolija, a ono što para oči svih koji su prisustvovali ovogodišnjem turniru je da se u izvještajima sa turnira nigdje ne spominju sudijske greške, neregularnost, napuštanje terena pojedinih ekipa, propusti u organizaciji itd.

Pored ekipe Autopraona Sajo/Autopraona DD čiji se predstavnik javio našem portalu, ogorčeni turnirom su i u ekipama MNK Brekovica, Formula i FIS.

Toliko godina sam u sportu u Bihaću, toliko godina učestvujemo na velikom broju turnira širom regije, i sam sam organizator jednog turnira u ovom gradu, ali za sve ove godine nikad nisam doživio toliku krađu i neregularnost kao ovaj put“, poručio je popularni Džeri u razgovoru za 4plus1.ba

Autopraona Sajo/Autopraona DD

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Turniri