Connect with us

Prva liga FBIH

Novi klub u BiH: Osnovan MNK Hercegovina

Da je futsal u BiH u velikoj ekspanziji, potvrđuje i to da je nedavno osnovan još jedan malonogometni klub, ovaj put u Širkom Brijegu, pod nazivom MNK Hercegovina.

Dvorana “Pecara” Široki Brijeg

Malonogometni klub ‘Hercegovina’ novi je klub u BiH, koji će se od naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi Federacije BiH.

Sjedište kluba je u Širkom Brijegu, a za predsjednika kluba izabran je Ivan Željko. Povodom osnivanja klub, ambicija u debitanskoj sezoni, stručnog štaba i igračkog kadra porazgovarali smo sa Ivanom Željkom, koji je za naš portal kazao:

“Kako sam cijeli život u nogometu, kako malom tako i u velikom, nakon igračke karijere završio sam kineziološki fakultet te predajem danas na istom tom fakultetu nogomet i futsal, a također sam i predsjednik lige Hercegovine, koja pokriva 10 općinskih malonogometnih liga mjesnih zajednica koje se odigravaju u Hercegovini. Već duže vremena mi se ideja o osnivanju futsal kluba nameće kao logičan slijed događaja, a budući da u Širokom Brijegu, kao i u cijeloj župqniji zapadnohercegovačkoj nema futsal kluba, odlučio sam sa još par svojih prijatelja, također zaljubljenika u futsal i pokrenuti klub.

Što se tiče ambicija u debitantskoj sezoni, nemamo imperativ rezultata, želimo u prvom redu okupiti mlade ljude koji vole i igraju futsal u jednu ekipu i postaviti čvrste temelje kluba na duži period, tako da ćemo krenuti polako i u hodu postavljati ciljeve pred sebe, ali one realne koje možemo ostvariti.

Što se tiče igračkog kadra i stručnog stožera, jos nemamo konkretnih imena. Razgovori se polako obavljaju, klub je tek formiran i imamo pred sobom period od 2-3 mjeseca da finaliziramo i te stvari. Ne sumnjam da Hercegovina ima dosta potencijala u futsalu, kako u igračkom pogledu tako i stručnih ljudi koji dolaze iz svijeta futsala.”

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

Premijer liga

PosClubPWDLFAGDPts
1FC Salines5410308+2213
2FC Mostar SG4400234+1912
3MNK Brotnjo43012815+139
4FC Centar43012011+99
5MNK Kaskada51221520-55

More in Prva liga FBIH