Connect with us

Mladi

ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA AKADEMIJE FUTSALA ‘MOSTAR SG’

Mostar — Rukovodstvo FC “Mostar SG”, na čelu sa Amelom Bajgorićem, danas je održalo osnivačku skupštnu Akademije futsala “Mostar SG”, te je najavilo kao svoju produženu ruku, odnosno omladinski pogon FC “Mostar SG”.

Održana osnivačka skupština Akademije futsala 'Mostar SG'

Skupština je održana u prostorijama FC”Mostar SG”, te je rukovodstvo ove Akademije, kao i sve tačke dnevnog reda, izglasano jednoglasno.

Za predsjednika Akademije izabrana je Adela Gosto, dok upravni odbor čine Dževad Habibija, Amel Bajgorić, Adnan Pintul i Arman Puzić.

“Akademija je osnovana kako bi se futsal, fudbal i sport općenito podigli na jedan veći nivo, te se talentiranoj djeci pružila prilika za kvalitetan rad s licenciranim trenerima”, rekao je predsjednik FC “Mostar SG” Amel Bajgorić, te konstatovao kako je ovo nešto što se dugo čekalo.

Akademija u ovom momentu broji preko 150 dječaka, te se kreće sa selekcijom grupa, od kojih će se onim najboljima pružiti prilika, te im se pomoći u izgradnji profesionalne karijere kada dođe momenat za to.

“U Mostaru ima jako puno sportskih udruženja što i nije loše, ali kvalitet rada s djecom moram primjetiti nije na zavidnom nivou. Nažalost s djecom rade tzv. treneri koji nisu licencirani i tu nastaje veliki problem, pogotovo kada je u pitanju dijete koje ima sve druge predispozicije da sutra bude kvalitetan igrač”, kazala je predsjednica Akademije Futsala “Mostar SG” Adela Gosto, te dodala kako će upravo ova Akademija pružiti kvalitet, i da je upravo to ono što je sportu i Mostaru trebalo, javili su organizatori.

Sastanak upravnog odbora je zakazan već za iduću sedmicu, kako bi se usvojio plan i program na godišnjem nivou.

Dževad Habibija, čija je želja bila pokrenuti Akademiju, je izrazio zadovoljstvo, te najavio sportski spektakl.

“Formiranje jedne ovakve akademije je oduvijek bila moja želja, ali da bi se napravilo nešto perspektivno i kvalitetno, podrebno je imati dobar tim ljudi uz sebe. Zato je ova ideja sazrijevala godinama i evo napokon uz prave ljude ugledala svjetlo dana. Ovo će biti veliki doprinos doprinos sportu”, kazao je Habibija.

 

(StarMo)

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Mladi