Connect with us

Svijet

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA UOČI UEFA FUTSAL CUP-A U MOSTARU

Povodom večerašnjeg početka utakmica u okviru preliminarne runde UEFA Futsal Cup-a, danas je u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara održana press konferencija.

press

Prisutnim novinarima obratili su se predstavnici četiri kluba koja traže šansu za prolazak u narednu rundu.

Dugo traju pripreme za ovaj turnir. Mislim da smo organizacijski, zajedno sa administracijom Grada Mostara i Sportskim savezom Grada Mostara, učinili dosta toga. Sa druge strane, ekipa je vrijedno radila i svi jedva čekaju da utakmice počnu. Želimo proći u narednu rundu, a najveći rival bi nam mogla biti ekipa iz Albanije“, rekao je Alen Đuliman, član uprave Mostar SG.

Predstavnici gostiju nisu propustili naglasiti odličan prijem i organizaciju u Mostaru, a u utakmice ulaze sa različitim ambicijama.

Četvrtu godinu u nizu igramo ovo takmičenje. Naše ambicije su da odemo korak dalje. Naravno, svima želim puno sreće“, riječi su Agrona Bajtala iz albanskog Flamurtari-a.

Predstavnici turskog Belediye spor-a, te estonske Narve United su debitanti u ovom takmičenju, poput bh. Predstavnika. Kako je rečeno, svjesni su da nisu favoriti, ali ne dolaze sa bijelom zastavom.

Press konferenciji je u funkciji posmatrača prisustvovao delegat UEFA-e Španac Viktor Beseiro.

Takmičenje otvaraju Flamurtari i Narva United u 19 sati, dok Mostar SG utakmicu 1. kola igra protiv turskog prvaka Belediye spor-a (21.15).

Facebook Comments

Facebook

More in Svijet