Connect with us

Mladi

POZNATI UČESNICI KVALIFIKACIJA ZA U19 EVROPSKO PRVENSTVO

UEFA je objavila spisak reprezentacija koje će učestvovati u kvalifikacijama za U19 prvenstvo Evrope, noformirano takmičenje.

Ukupno 34 reprezentacije su prijavljene za takmičenje, a domaćin turnira biće naknado poznat. Jasno je da će se birati između Gruzije i Letonije, te će jedna od ove dvije reprezentacije na osnovu toga ići u kvalifikacije, a druga će imati garantovano mjesto na Evropskom prvenstvu.

Njoj će se pridružiti sedam pobjednika Glavne runde kvalifikacija, gdje će biti sedam grupa po četiri reprezentacije.

U Preliminarnu rundu kvalifikacija ići će sedam najlošije rangiranih selekcija, među kojima je i Crna Gora. To su pored Crne Gore još i Švedska, Grčka, Litvanija, Kipar, Andora i San Marino.

Ove reprezentacije će biti podijeljene u dvije grupe, jednu od četiri, a drugu sa tri reprezentacije, a pobjednici će se plasirati u Glavnu rundu gdje ih čeka preostalih 26 reprezentacija, koje će, već smo rekli, biti podijeljene u sedam grupa po četiri reprezentacije.

Pored regionalnih reprezentacija, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Slovenije, tu su još i Španija, Portugal, Kazahstan, Ukrajina, Azerbejdžan, Italija, Mađarska, Češka, Rumunija, Poljska, Francuska, Slovačka, Bjelorusija, Holandija, Bjelorusija, Finska, Turska, Moldavija, Engleska i Gruzija/Latvija.

Domaćin Evropskog prvenstva biće poznat 27. septembra, a žrijeb će biti održan 1. novembra u Nionu.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Mladi