Connect with us

Reprezentacija

SELEKTORA NI NA VIDIKU

Slijedi reprezentativna pauza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ujedno, prilika vjernicima katoličke vjeroispovjesti da proslave Uskrs bez klupskih obaveza.

Zašto je to tako pitanje je koje treba da se postavi Savezu, na koje oni nemaju odgovor zašto je to tako. Da imaju, saznali bismo konačno šta se čeka sa izborom novog selektora futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine. Podsjećamo, Boro Matan je sa svojim saradnicima posljednji put u aprilu okupio reprezentaciju za kvalifikacioni turnir u Azerbejdžanu. Po završetku turnira, gdje reprezentacija BiH nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, završena je i epizoda Bore Matana na klupi nacionalnog tima.

April ove godine simbolično počinje u nedelju, na Uskrs, na međunarodni dan šale. Kao da je FIFA baš htjela da se našali i podari reprezentativnu pauzu Bosni i Hercegovini, a da ona nema selektora godinu dana i pitanje je kada će ga biti. Prolazi još jedan reprezentativni ciklus, ko zna koji od tog aprila, više i ne brojimo, a selektora ni u najavi. Od decembra, mada je i tada već odavno trebao da bude izabran govore “Uskoro”. Samo nikako da dočekamo to ”Uskoro”, i ko zna kada ćemo dočekati. Nećemo ovaj put više ni o kandidatima, ni o čuđenju, osvrnimo se na reprezentativnu pauzu.

Za šta će nam reprezentativna pauza? Ako izuzmemo Mostar SG nijedan klub ne daje reprezentativca svoje zemlje. Zbog čega svi moraju pauzirati? Logično, Mostar SG ovaj vikend ne bi trebao da igra i njegova utakmica je mogla biti odložena, no odlaganje čitavog kola radi nečega što nemaš je apsurdno. Nećemo ići mnogo daleko. Hrvatska, em slavi Uskrs, em je reprezentativna pauza igra redovno kolo ovog vikenda. Istine radi, zbog praznika je ono počelo večeras, igraće se u petak, a poslije pauze u subotu i nedelju, nastaviće se u ponedeljak i završiti u utorak. Oni mogu, ali u BiH ne može.

Na Premijer ligu sačekaćemo desetak dana, a do izbora selektora…To je već apstraktno pitanje.

Izvor.sportdc.net

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Reprezentacija