Connect with us

Region

SRBIJA U PORTUGALU: Šampion Evrope testira nove “Orlove”

Reprezentacija Srbije se okupila juče u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi i posle dva treninga jutros otišla u Portugal, gde će trenirati večeras i odigrati dve utakmice sa aktuelnim prvakom Evrope.

                                            Reprezentacija Srbije pred polazak u Portugal

Prvobitni spisak je pred samo okupljanje promenjen za dva imena, a selektor našeg nacionalnog tima Goran Ivančić naglašava značaj ovih duela.

– Pravi test za nove igrače, a polovina ih nije igrala u Ljubljani, ali i za iskusnije, za sve nas, da se izmerimo sa najboljima, da vidimo koje su naše realne mogućnosti. Neće biti nimalo jednostavno. U redovima domaćina nema Rikardinja, ali je na okupu 70, 80 posto ekipe koja je trijumfovala u Sloveniji. Ovo je pravi trenutak da probamo nešto novo pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje nas očekuju sledeće godine – rekao je Ivančić.

Prva utakmica u Sinešu je na programu u utorak od 19.15, a druga u sredu od 18 časova.

On naglašava da je red na mlađe snage da preuzmu odgovornost, a za to će imati prilike i u drugim susretima tokom 2018. godine.

– Posle ovih utakmica ću biti zadovoljan ako momci pokažu da smo ih izabrali sa pravom, da mogu ozbiljno da rade, da može da se računa na njih. Sada moraju da preuzmu odgovornost, pošto izostaje više starijih, iskusnih igrača, pa ne može sve da ide na njih. Cilj je da dobijemo više momaka koji mogu da reše utakmicu. Rezultat ne mogu da prognoziram, a jasno je da je apsolutni favorit Portugal – zaključio je Ivančić.

 

 

Izvor: Futsalsrbija.com

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Region