Connect with us

Hrvatska

Senad Poračanin zaustavio Mulahmetovićevu Pulu: Utakmica moje karijere

Bosanskohercegovački reprezentativac, Senad Poračanin, briljirao je u petom kolu prvenstva Hrvatske u pobjedi njegovog Vrgorca nad Futsal Pulom 5:0.

Foto: CROfutsal

Do ludila je svojim odbranama Poračanin doveo ekipu koju sa klupe predvodi Nijaz Mulahmetović, trener koji ga je upravo u Sarajevu lansirao u futsal orbitu.

– Prije svega, želim da čestitam svom bivšem treneru koji me je izgradio u svijetu futsala Nijazu Mulahmetoviću na plasmanu u TOP 16 fazu Lige prvaka sa Pulom. Što se tiče same utakmice, mogu reći da je bila prava muška, sa dosta duela, prekršaja, uklizavanja. Od prve minute smo se postavili tako da idemo na pobjedu, znali smo šta treba uraditi i na kraju smo to i ostvarili. Malo nam je u prilog išao i umor igrača Pule poslije zahtjevne grupe Lige prvaka, rekao je Senad Poračanin za Sport1, pa dodao:

– Mogu slobodno reći da je to bila utakmica moje karijere do sada, ali ne bih da se ističem kao pojedinac jer smo stvarno svi odigrali kvalitetnu utakmicu i na visokom nivou. U Vrgorcu sam prihvaćen na najbolji mogući način, kako u klubu, tako i u gradu. Osjećam se kao da sam godinama tu, a ne tri mjeseca. Grad živi za futsal, dvorana bude ispunjena i stvarno je lijepo igrati.

Vrgorac je tek protiv Futsal Pule upisao prvu pobjedu u sezoni, a nada se Poračanin i nastavku dobrih partija. Već za vikend gostuju kod prvaka Hrvatske, Novog Vremena u Makarskoj.

– Nažalost, težak raspored, povrede i kartoni, bili su uzrok tome da tek u petom kolu upišemo prvu pobjedu. Sa druge strane, liga je baš na visokom nivou, svako kolo je novo finale koje moraš dobiti, svaki bod zlata vrijedi. Stanje na tabeli u većini utakmica ništa ne znači i svako svakoga može da pobijedi. U nastavku ovog dijela sezone očekujem da budemo svaku utakmicu na nivou kao protiv Pule, jer samo sa takvim pristupom, zalaganjem, možemo se nadati pozitivnim rezultatima.

U pobjedi Vrgorca nad Pulom istakao se i još jedan reprezentativac, Josip Bošković sa dva pogotka, a golove su još dali Mateo Kozarić, Duško Martinac i Igor Osredkar koji je pogodio sopstvenu mrežu.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Hrvatska