Connect with us

Turniri

Večeras finalno veče na turniru “Dan državnosti BiH Fojnica 2021”

Ekipe “Šuma Šped” i ” Hookah Lounge Magija” su lakše od očekivanog savladali svoje protivnike. Večeras ćemo saznati novog šampiona.

U prvoj polufinalnoj utakmici igrale su ekipe “Šuma Šped” i “Ceste Kiseljak”. Ekipa “Šuma Šped” Vehida Merdžanića je puno bolje izgledala na terenu. Predvođeni sjajnim Arminom Brljkom, djelovali su sigurnije i uigranije, dok je sa druge strane tim “Cesta”, koji je važio za favorita, sinoć izgledao potpuno neprepoznatljivo. Poveli su igrači “Šuma Šped” sa čak 6:1 ali su “Ceste” smanjile na 6:3 i kada su svi očekivali potpuni povratak u utakmicu, “Ceste” promašuju kazneni udarac i tu se već vidjelo da nemaju više snage za preokret. Tako “Šuma Šped” zasluženo ide u svoje drugo finale na turniru “Dan državnosti BiH Fojnica 2021”.

Od druge utakmice se takođe puno više očekivalo, a u kojoj su se sastale ekipe “Veterinarske stanice” i “Hookah Lounge Magija”. Povela je “Magija” već u 4.minutu susreta ali “Veterinari” u istoj minuti uspijevaju izjednačiti. Poslije šansi na obje strane zadnji igrač “Veterinara” griješi, što “Magija” kažnjava i dolazi u vođstvo od 2:1. Poslije te greške igra “Veterinara” se raspala, tako da je na terenu postojao samo jedan tim. Madžioničari iz Hadžića su izborili svoje prvo finale turnira na Dan državnosti BiH.

Večeras ćemo saznati novog pobjednika turnira “Dan državnosti BiH Fojnica 2021”.

Rezultati:

  • Šuma Šped – Ceste Kiseljak ………………………………. .7:4
  • Veterinarske stanice – Hookah Lounge Magija .. 1:9

Više informacija na zvaničnoj Facebook stranici.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Turniri