Connect with us

KMF Tango

“PLAVI” NADIGRALI TANGO PA OTPUTOVALI NA IGMAN

Novi premijerligaš, MNK Željezničar iz Sarajeva, odigrao je prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za predstojeću sezonu.

MNK Željezničar
MNK Željezničar

 

U Sportskoj dvorani Grbavica, večeras je odigrana kontrolna utakmica između MNK Željezničar i KMF Tango. Radi se o prvom pripremnom duelu za oba sastava, pa je jasno da rezultat nije bio u prvom planu.

Ipak, pomenimo da su treneri oba kluba dali priliku svim igračima koje imaju na raspolaganju, te da je na kraju Željezničar slavio rezultatom 4:0. Po dva gola za Sarajlije postigli su Krka i Zahirović.

Odmah po završetku susreta, ekpedicija Željezničara je otputovala na olimpijsku planinu Igman gdje će nastaviti pripreme, dok je Tango ovom utakmicom i zvanično otvorio pripreme za narednu sezonu.

Odlazak Đuderije

Već ranije je objavljeno da Emir Đuderija više neće biti član Željezničara, a kao njegov novi klub navodi se MNK Dia BiH, federalni prvoligaš. U Željezničaru potvrđuju da ovaj igrač više neće nositi tog kluba, ali naglašavaju da papirologija još nije završena.

Što se tiče dokumentacije, stvar nije okončana, te tako ovaj igrač još uvijek zvanično nije član nekog drugog kluba. Sa druge strane, izražavamo veliko zadovoljstvo što on više neće igrati u našem klubu, jer naš tim odiše zajedništvom i vlada disciplina, tako da nam ne treba igrač koji će iskakati iz tog kolosjeka“, rekao je za 4plus1.ba, Ahmed Muftić, predsjenik MNK Željezničar.

Facebook Comments

Facebook

More in KMF Tango