Connect with us

Mladi

AHMET ZVEKIĆ I MERIS DURAKOVIĆ SANJAJU BH. DRES

Ahmet Zvekić i Meris Duraković dvojica su futsal igrača koje je životni put odveo na dvije različite strane svijeta, a spaja ih jedan cilj, to je da zaigraju za bh. reprezentaciju.

Ahmet Zvekić
Ahmet Zvekić

Ahmet Zvekić je rođen 31. januara 1994. godine, a trenutno živi u gradu Prata di Pordenone u Italiji i aktuelni je igrač lokalnog futsal kluba ASD Maccan PRATA C5.

Klub se trenutno nalazi na prvoj poziciji trećeg ranga Italije, Serije C i na pravom je putu za ulazak u Seriju B.

Zvekić, koji je porijeklom iz Zenice u ovoj sezoni je postigao 10 golova za svoju ekipu, a jednom je bio pozvan i na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za naš portal ističe da mu je želja da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Životni put me je iz Zenice odveo u Italiju, trenutno igram u ASD Maccan PRATA C5 i nalazimo se na prvom mjestu Serije C. Kao i svakom ko se malo ozbiljnije bavi futsalom ili fudbalom želja mi je da obučem dres nacionalne selekcije, a nadam se da ću taj cilj i ispuniti“, kaže Ahmet Zvekić za 4plus1.ba

Meris Duraković nosi istu priču. Njega je životni put odveo u Belgiju, a trenutno nastupa za belgijskog prvoligaša, ZVK Proost Lier, i nalaze se na petom mjestu na tabeli, a četvrtoplasirana ekipa im bježi samo dva boda. Prve četiri ekipe igraju Play-off, nakon čega se dobije prvak, koji nastupa u evropskim takmičenjima.

Meris Duraković
Meris Duraković

Duraković je rođen 17. avgusta 1991. u Bijeljini, a u ovoj sezoni je postigao četiri pogodaka, dok se prošle godine 16 puta upisao u strijelce.

On je bio na okupljanju bh. reprezentacije prije utakmica sa Kazahstanom u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo, prošle godine. Iz reprezentativnog tabora su mu poručili da su zadovoljni i da će ga pozvati, ali poziv nikada nije stigao.

Meris se nada da će ponovo doći do reprezentativnog dresa i neke zvanične utakmice u dresu nacionalne selekcije.

Trenutno nastupam za ZVK Proost Lier u prvom rangu belgijskog futsala, nalazimo se na petom mjestu, a nadam se da ćemo se domoći i četvrtog mjesta te igrati Play-off za prvaka Belgije. Ove sezone sam postigao četiri gola, a prošle sezone sam 16 puta bio strijelac za svoju ekipu. Bio sam na okupljanju reprezentacije pred duele sa Kazahstanom, tada su mi poručili da su zadovoljni, ali kasnije me više nisu kontaktirali. San mi je da zaigram za svoju Bosnu i Hercegovinu i da se borim za tu državu i njene sjajne navijače“, poručuje Meris Duraković u razgovoru za naš portal.

Meris Duraković (plavi dres, broj 6)

I Ahmet Zvekić i Meris Duraković složni su u tome da bi vrlo rado prihvatili poziv selektora, i ističu da ne traže nikakvu novčanu naknadnu, te da bi se vrlo rado odazvali pozivu.

Postavlja se pitanje, treba li da nam se ponavlja slučaj Anesa Bešlije iz Holandije?

Facebook Comments

Facebook

More in Mladi