Connect with us

FC Mostar SG

ALADŽIĆ ZA 4PLUS1.BA: SVE OSIM DUPLE KRUNE BILO BI IZNENAĐENJE

I dok drugi futsal premijerligaši lagano pokušavaju dostići radnu temperaturu, aktuelni prvak BiH i osvajač kupa, ekipa Mostar SG ‘Staklorada’ iza sebe ima uspješno apsolviranu Preliminarnu rundu UEFA Futsal Cup-a.

Marijo Aladžić
Marijo Aladžić

Mostarci su bez većih problema preko prvaka Turske, Estonije i Albanije zaslužili prolaz u narednu fazu najvećeg klupskog futsal takmičenja u Evropi.

O tom takmičenju kao i očekivanjim za predstojeću sezonu, za 4plus1.ba govorio je Marijo Aladžić, kapiten i jedan od važnijih igrača mostarskog kluba.

Kroz preliminarnu rundu smo se bukvalno prošetali. Vidjelo se da smo dosta kvaliteteniji od ostalih ekipa i ništa nismo prepuštali slučaju. Pokazali smo potrebnu dozu ozbiljnosti i stigli do tri ubjedljive pobjede“, kaže Aladžić.

Slijedi naredna runda u kojoj Mostarce očekuju dueli protiv najboljih ekipa Azerbejdžana, Rumunije i Malte. Uskoro će se odigrati turnir kvalifikacione grupe na kojem su Rumuni domaćini.

Na nama je da se što bolje spremimo za te utakmice. Radimo naporno kako bi poboljšali našu igru na svakom planu. Sigurno je da nas čekaju veoma jake ekipe i siguran sam da neće biti nimalo lako. Mišljenja sam da imamo šanse za prolaz ako damo sve od sebe i budemo maksimalno fokusirani“, naglašava bh. reprezantativac.

Mostar SG je klub koji je nakon niza godina prekinuo dominaciju sarajevskog Centra i odnio oba trofeja. Ambicije su i ove sezone ništa manje.

Jasno je da su naše ambicije i ove sezone osvajanje oba trofeja. Kao glavne konkurente vidim Centar i Zrinjski, ali da budem iskren, bilo bi veliko iznenađenje da se oba pehara ne nađu opet u našim rukama“, optimistično tvrdi Aladžić.

Sa 23 godine Aladžić je već izgradio ime u bh. futsalu. Važna je karika u prvaku države, ali i u reprezentaciji BiH. Nameće se logično pitanje, koliko će dugo ostati kao igrač na parketima u našoj državi, prije nego se otisne u inostranstvo?

Nekako mislim da je još rano o tome govoriti. Želim biti jedan od igrača koji će ispisati istoriju sa Mostarom. Tu se zaista osjećam kao kod kuće. Radi se o veoma dobroj sredini, koja daje kvalitetne mogućnosti za mlade igrače. Za sada samo mislim o Mostaru, a budućnost će pokazati ostalo“, rekao je na kraju razgovora za 4plus1.ba Marijo Aladžić.

Facebook Comments

Facebook

More in FC Mostar SG