Connect with us

Vijesti

Bez pobjednika i u Konjicu: Handžić brži od pištaljke

Ako za jedan grad ove godine možemo reći da će popunjavati sportske novinske kolone, ali i da se etablirao na samom vrhu sportske mape BiH to je Konjic.

Večeras je u ovom gradu viđen futsal spektakl. Naime, domaći FC Konjic i futsaleri Sloge iz Gornjeg Vakufa remizirali su, + bilo je 2:2. Meč je bio pun tenzija i itekako žustar. Dva crvena i osam šutih kartona epilog je ovog zanimljivog susreta.

Gosti iz Gornjeg Vakufa poveli su već u sedmom minutu pogotkom Petaka, a već u 17. Bilkan je uduplao vođstvo na 2:0. Nakon crvenog kartona za golmana domaćih Romovića energična domaća publika pomislila je da premijera neće biti onakva kakvu su zamislili.

Ipak trener Konjičana Dalibor Pudar podijelio je savjete svojim igračima na pauzi koji su u drugom poluvremenu pokazali pravu snagu. U 26. minutu iskusni Nermin Jusić pogađa za 1:2 tada publika shvata da mogu izbjeći poraz.

U posljednoj minuti novajlija u ekipi Konjica Amel Handžić pogađa za 2:2 na veliku radost i oduševljenje domaće publike. Već nakon nepotpunog prvog kola svjedoci smo da će ovo biti jedna od najinteresantnijih šampionata PL BiH u futsalu.

PREMIJER FUTSAL LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 1. KOLO

FC KONJIC – MNK SLOGA WWIN GVU 2:2

/Petak 7, Bilkan 17, Jusić 26, Handžić 40/

KONJIC

DVORANA: SPORTSKA DVORANA KONJIC

SUDIJE: IVANČEVIĆ Siniša, TADIĆ Nikola i MARČINKO Vedran

FC KONJIC: Romović Ognjen, Marić Ivica, Jusić Nermin, Handžić Amel, Šabanović Vedad, Šarić Amer, Kožul Leo, Sultanović Ajdin, Badžak Mirza, Bilić Josip, Kovačević Dejan, Podrug Meldin, Bajramović Faris i Graho Maid.

MNK SLOGA WWIN: Delić Amer, Pantić Kristijan, Latić Harun, Milanović Emir, Petak Sabahudin, Marinčić Marin, Bilkan Elvedin, Demirović Malik, Petrović Maid, Halilović Vahid, Zukan Admir, Sušić Edis, Bilkan Tarik i Milanović Erdin

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Vijesti