Connect with us

FC Centar

DŽENAN ČELIGIJA NA KORAK OD CENTRA

Bez puno pompe MNK Centar, najtrofejniji futsal klub u BiH, ulazi u pripreme za narednu sezonu. Okupljanje igrača je tokom slijedeće sedmice, a kako su nam potvrdili iz kluba, u prvenstvenoj pauzi nisu sjedili skrštenih ruku.

Dženan Čeligija
Dženan Čeligija

 

Prema riječima Dženana Muminovića, predsjednika kluba, Centar je ojačan novim ljudima u upravi, što je donijelo i nove sponzore, a radilo se i još uvijek se radi na slaganju rostera za sezonu
pred nama.

Osvježili smo tim sa nekoliko mladih igrača, uz već nekoliko standardnih imena koja su nosila igru proteklih godina. Mogu najaviti da je Dženan Čeligija najvjerovatnije igrač Centra za narednu sezonu u kojoj želimo vratiti trofeje u naše vitrine. Centar uvijek ide na osvajanje prvenstva i kupa, pa će tako biti i ove godine“, naglasio je Muminović za 4plus1.ba

Inače, Čeligija je u protekloj sezoni igrao u Kini, a radi se o veoma kvalitetnom igraču, koji bi u svakom slučaju bio vrhunsko pojačanja za viceprvaka BiH.

Zanimljivo je da će Anel Radmilović, jedna od glavnih uzdanica Centra igrati u okviru UEFA Futsal Cup-a za Mostar SG. Ipak, potvrdili su nam iz kluba, on ostaje igrač Centra za narednu sezonu, te će i dalje predvoditi sarajevskog premijeligaša.

U MNK Centar su do sada stigli Emir Sipović, Nemanja Knežević, Muhamed Plakalo, Sedin Mulaosmanović i Alem Muminović.

Facebook Comments

Facebook

More in FC Centar