Connect with us

Premijer futsal liga BiH

HAKALOVIĆ: NETAČNE SU GLASINE DA SOFIĆ ODUSTAJE OD PREMIJER LIGE

Nakon što se u javnosti počelo šuškati da bi MNK Sofić iz Buturović Polja mogao odustati od igranja u Premijer futsal ligi BiH, odlučili smo da provjerimo o čemu se radi.

Sehmin Hakalović
Sehmin Hakalović

Iako je prije samo nekoliko dana, kapiten MNK Sofić, Sehmin Hakalović, ambiciozno najavio da će ekipa na kraju sljedeće sezone završiti u prvih pet ekipa u ligi, proteklih dana su se u javnosti pojavile informacije da bi premijerligaš iz Buturović Polja mogao odustati od takmičenja u najelitnijem društvu bh. futsala.

Razlog tome je veliki broj odlazaka. Nakon Hakalovićevog intervjua za naš portal, klub su redom počeli da napuštaju trener Enez Crnalićnajbolji strijelac Emir Milanović, te Sanjin Cerovina, a ranije je ekipu napustio i Emir Bunar.

Prema informacijama koje ima naš portal, ispisnicu je zatražio i iskusni Maid Ramić, kao i mladi Benjamin Avdić, ali to još uvijek nije potvrđeno.

U današnjem razgovoru za naš portal, kapiten ove ekipe Sehmin Hakalović, je demantovao glasine o napuštanju Premijer futsal lige BiH, te naglasio da klub još uvijek nije počeo pripreme.

Istina je da nismo počeli pripreme, ali to je naša interna stvar, kada ćemo i šta ćemo. Dezinformacija je da nećemo igrati Premijer futsal ligu BiH. O toj opciji uopšte nije bilo nikakvih razgovora u klubu“, kratko je pojasnio kapiten ekipe iz Buturović Polja za 4plus1.ba

Facebook Comments

Facebook

More in Premijer futsal liga BiH