Nakon primljenog pogotka igračice Alumnusa imale su inicijativu na terenu, ali do desete minute rezultat je i dalje bio 0:1.

Brojni pokušaji Alumnusa konačno su se isplatili u 15. minuti kada Tomislava Matijević zabija za izjednačenje.

Monika Conjar imala je priliku odvesti Splićanke u vodstvo u 17. minuti, no Andrea Telišman istaknula se odličnom intervencijom, a s druge je strane odmah stigla kazna jer Ema Rogar pogađa za preokret i vodstvo Alumnusa od 2:1.

S tim se rezultatom otišlo na odmor, a treba istaknuti kako je prije finala odigrana utakmica za treće mjesto u kojoj je Uspinjača poražena od ekipe MC Plus 6:2.

U nastavak su bolje ušle Splićanke te u 22. minuti izjednačile na 2:2 pogotkom Anela Lubine. Obje su ekipe imale prilika za treći pogodak, a u 29. minuti to uspijeva Tomislavi Matijević koja svojim drugim pogotkom na utakmici donosi prednost Alumnusu od 3:2.

Alumnus ubrzo ponovno slavi, a na dva pogotka prednosti povisila je Marija Žagar.

Tihana Nemčić mogla je odvesti svoju ekipu na +3, ali njen pokušaj uz pomoć vratnice zaustavlja Anamarija Mišetić. Iz te je situacije Alumnus na koncu dobio i priliku iz šesterca, no i Tomislava Matijević pogađa vratnicu.

Splićanke su iz sljedeće akcije kaznile promašaje domaćih igračica, a za 3:4 zabila je Anela Lubina.

Alumnus u 37. minuti radi šesti akumulirani prekršaj, a odgovornost za izvođenje deseterca preuzela je Mihaela Horvat. Njen udarac brani Andrea Telišman, a nekoliko sekundi kasnije šesti prekršaj prave i Splićanke, ostaju s igračicom manje te Alumnus dobiva priliku za novi pogodak.

Deseterac je izvela Tomislava Matijević i lijepim pogotkom kompletirala hat-trick i odvela svoju ekipu do 5:3. Do kraja je ostalo manje od dvije minute, a bila je to nedostižna prednost za igračice Splita te su cure iz Alumnusa došle do naslova prvakinja Hrvatske!

Monika Conjar iz redova Splita osvojila je trofej za najviše postignutih pogodaka, a u cijelom prvenstvu mrežu je zatresla 32 puta.