Connect with us

Svijet

INTERVJU ALEKSANDAR DURIĆ-LUPARENSE

Nažalost, još jedan velikan italijanskog futsala je ugašen. Nakon Marce prije par godina, Pescare ove godine i Luparense je otišao u istoriju.U ovoj sezoni je za slavni klub nastupao i igrač sa naših prostora Aleksandar Durić, koji se sjajno uklopio sa zvijezdama kao što su Borja Blanco, Honorio, Tobe, Taborda…

                                                                                           Aleksandar Dumić u zagrljaju Mela

Peterostruki prvak Italije je ove godine poklekao u finalu playoff-a, nakon čega je gazda kluba odlučio da ugasi ovog velikana, a “Zigomi” kako ga popularno zovu u Italiji je ostao sa ostalim saigračima zatečen odlukom predsjednika.

Kako ste primili vijest, da klub prestaje sa radom?

Nakon odlične sezone i poraza u petoj utakmici finala doigravanja svi smo ostali zatečeni odlukom vlasnika kluba da ugasi futsal klub i da se posveti samo fudbalu. Ja sam imao planove da igram još za Luparenseu ali sada sam prinuđen da tražim novu sredinu.Želim da se zahvalim Luparense što su mi dali priliku da nosim ovaj dres i tako ostvarim svoj dječački san. Bila mi je čast i zahvaljujem se navijačima koji su me uvijek podržavali, pokazali svoju ljubav i napravili da se osjećam važno. 

Čak sedam godina ste proveli u Luparenseu?

Da, došao sam sa 15 godina i prošao sam sve selekcije . U juniorskoj ligi U-19 sam bio najbolji strijelac lige sa 38 postignutih golova, a ove sezone sam dobio šansu da debitujem i u seniorskoj konkurenciji.  

Trener David Marin je bio zadovoljan igrama?

Mislim da jeste, jer sa Marinom sam radio zadnje dve godine i odlično smo se poznavali. On me je naučio puno stvari i ostavio je na mene najjači utisak kao trener i zahvaljujem mu što mi je pružio šansu da zaigram u seniorskoj konkurenciji. Imao sam zadovoljavajuću minutažu, a postigao sam i debitantski gol. 

Ko je od saigrača ostavio najbolji utisak na vas?

U timu su svi fenomenalni, od svakoga sam nešto naučio. Taborda, koji je prvak svijeta sa Argentinom je najbolji drug,on me učio kao sina,sve mi govorio i savjetovao. On je nekako ispred svih. 

Planovi za budućnost?

Volio bih ostati u Italiji, jer tu sam rođen, a liga je jedna od najjačih u svijetu. U principu ne bih imao ništa protiv da probam u nekoj drugoj ligi. Željan sam novih iskušenja. Imam neke ponude ali ne žurim,vidjeću.

 

Mladom Aleksandru želimo puno sreće i da ponovi sjajne rezultate iz ove sezone, u kojoj je sa Luparenseom osvojio Super Kup Italije, plasirao se u finale Kupa i Lige u kojima su nesretno poraženi tek u zadnjim odlučujećim mečevima.

                                         Luparense

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Svijet