Connect with us

KUP

Kreće 1/4 finale Kup-a Bosne i Hercegovine

Utakmicom između FC Mostar SG ‘Staklorad’ i FC Salines, koja je na programu sutra (srijeda) počinje 1/4 finale Kup-a Bosne i Hercegovine.

Meč između aktuelnog bh. prvaka, FC Mostar SG ‘Staklorad’ i FC Salines iz Tuzle, prvi je susret ove runde Kup-a Bosne i Hercegovine. Utakmica je na programu sutra (srijeda) u 17:30h u USRC Midhat Hujdur – Hujka u Mostaru. Nema sumnje da će to biti prava futsal poslastica, kao i dosadašnje utakmice ovih rivala.

Pola sata kasnije, u 18:00h u Ražljevu će snage odmjeriti KMF Beli Anđeo i HFC Zrinjski iz Mostara. Mostarci ne kriju ambicije, a to je osvajanje Kup-a BiH, a ovo im je ujedno i prilika da se revanširaju ekipi Belog Anđela koja ih je neočekivano pobijedila u prvom dijelu sezone u Premijer futsal ligi BiH, s tim što će i domaći imati šta pokazati, jer su za vikend pružili sjajnu partiju u Čitluku.

U četvrtak je na programu još jedan susret, a MNK Kaskada će 19:30h na svom terenu ugostiti prvoligaša Republike Srpske, KMF Brčko Zdravlje. Uloga favorita naravno pripada ekipi iz Gračanice, ali daleko od toga da će imati lak posao protiv Brčaka.

Posljednji meč 1/4 finala na programu je tek 27. februara, iako nešto kasnije, daleko od toga da će biti manje interesantan, pošto će KMF Jahorina iz Pala ugostiti aktuelnog osvajača ovog takmičenja, FC Centar iz Sarajeva.

Evo i kompletnog rasporeda 1/4 finala Kup-a Bosne i Hercegovine:

  • srijeda, 13.02. u 17,30h: FC Mostar SG ‘Staklorad’ – FC Salines
  • srijeda, 13.02. u 18,00h: KMF Beli Anđeo – HFC Zrinjski
  • četvrtak, 14.02. u 19,30h: MNK Kaskada – KMF Brčko Zdravlje
  • srijeda, 27.02. u 21,00h: KMF Jahorina – FC Centar

Pridružite se našoj Viber zajednici i pratite sva dešavanja iz svijeta futsala u BiH i šire klikom na označeno polje ispod.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in KUP