Connect with us

KUP

KUP BIH: MOSTARSKI DERBI PRIPAO FC MOSTAR SG

Mostarski derbi između FC Mostar SG ‘Staklorad’ i FC Velež Mostar SG u 1/8 finala Kup-a Bosne i Hercegovine pripao je premijerligašu Starom Gradu rezultatom 3:2.

FC Mostar SG 'Staklorad'
FC Mostar SG ‘Staklorad’

Na poluvremenu je bilo sigurnih 2:0 za Mostar SG ‘Staklorad’. Strijelci su bili kapiten Marijo Aladžić u 9. minutu i Vladan Vesić u 16. minutu.

U drugom poluvremenu dosta bolja igra Veleža, ali su se probudili tek nakon trećeg gola Starog Grada, kada je Vladan Vesić postigao svoj drugi pogodak na ovom meču i povisio na 3:0 u 33. minutu.

Dva minuta prije kraja Velež je smanjio na 3:1 golom Adija Peza, a isti igrač se i u posljednjem minutu upisao u strijelce, i to je bilo sve na ovom susretu, nije bilo više vremena da se rezultat na semaforu promijeni.

Ovom pobjedom FC Mostar SG ‘Staklorad’ se plasirao u 1/4 finale Kup-a Bosne i Hercegovine, dok je Velež jednom solidnom partijom najavio odličnu sezonu koja im slijedi u Prvoj futsal ligi FBiH.

FC MOSTAR SG ‘STAKLORAD’ – FC VELEŽ MOSTAR SG 3:2 (2:0)
USRC Midhat Hujdur – Hujka, Mostar
Gledalaca: 150
Sudije: Dalibor Mavrak i Amar Macić (oba Mostar)
Strijelci: Vesić 2, Aladžić (Mostar SG), Pezo 2 (Velež)

FC Mostar SG ‘Staklorad’: Tinjak, Salčin, Tanović, Šikalo, Beširević, Galić, Džemić, Radin, Pavlović, Vesić, de Souza, Aladžić, Šunjić, Isaković
FC Velež Mostar SG: Šljivo, Marić, Husnić, Vejzović, Kadrić, Zuhrić, Bešo, Mezit, Pezo, Memić, Batlak

Facebook Comments

Facebook

More in KUP