Connect with us

Reprezentacija

Melher: Možemo biti zadovoljni sa utakmicama u Italiji

Reprezentacija Bosne i Hercegovine U19 proteklih dana boravila je u Vicenzi gdje je odigrala dvije prijateljske utakmice protiv domaćina Italije.

Goran Melher

U prvom meču domaćin je upisao sigurnu pobjedu rezultatom 5:2, dok je drugi meč naša selekcija odigrala sjajno ali na kraju su ipak Italijani slavili sa minimalnih 3:2.

Upravo je taj drugi meč futsal javnosti u Bosni i Hercegovini dao nadu da se ozbiljno radi sa ovim reprezentativnim uzrastom i da naša selekcija spremno čeka mart i Glavnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Član stručnog štaba reprezentacije BiH, Goran Melher, u razgovoru za naš portal rekao je da u nacionalnom štabu mogu biti zadovoljni sa utakmicama u Italiji.

Iskreno moramo biti zadovoljni sa obe utakmice, jer ipak su Italijani među tri ekipe u Evropi, što se tiče futsala. Prvu utakmicu smo odigrali toplo – hladno, i u tom meču nismo iskoristili par odličnih šansi na početku, a domaćin nas je nakon toga višestruko kaznio. Što se tiče druge utakmice, mislim da smo odigrali odličan susret. Igrači su poslušali selektora i stručni štab i na taj način mnogi su pokazali da se na njih može računati u budućnosti i nadam se da će im ove utakmice dati još više snage za rad u svojim klubovima“, rekao je Melher za 4plus1.ba

On se dotakao i marta mjeseca, kada našu selekciju do 19 godina očekuje Glavna runda kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Zenici, a rivali su Portugal, Srbija i Moldavija.

Krajem marta nam slijede kvalifikacije u Zenici i nadam se da ćemo do tada imati još neku provjeru, jer i sami znate da smo u deficitu jer nemamo U19 ligu i da našim igračima nedostaje utakmica. Atmosfera je, za sada, odlična, igrači imaju sjajne uslove i nadam se da uz ovakav rad i predanost igrača možemo napraviti odličan rezultat u mečevima sa Portugalom, Srbijom i Moldavijom. Iskoristio bih priliku da se zahvalim vama i ostalim web portalima koji prate našu reprezentaciju“, poručio je član stručnog štaba reprezentacije BiH, Goran Melher, za naš portal.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Reprezentacija