Connect with us

Premijer futsal liga BiH

MNK CALP: ZUKAN I SMRIKO POJAČALI EKIPU, OMERDIĆ NOVI TRENER

MNK Calp iz Zenice, aktuelni član Prve futsal lige Federacije BiH, u subotu kreće sa pripremama, a uprava je tokom ljetne pauze angažovala i prva pojačanja.

Admir Zukan (desno)
Admir Zukan (desno)

Novi igrači zeničke ekipe u predstojećoj sezoni biće Admir Zukan i Nasudin Smriko, potvrđeno je za 4plus1.ba

Iskusni, 27-godišnji Admir Zukan u Calp stiže iz FC Mostar SG ‘Staklorad’, gdje mu je bio posljednji angažman, ali već duže vrijeme nije odigrao nijednu utakmicu za mostarsku ekipu, trenutno se aktivno bavi fudbalom.

Nasudin Smriko je u dosadašnju karijeru proveo u Njemačkoj gdje je igrao fudbal, a bavio se i futsalom, te je igrao u 2. futsal ligi Njemačke.

Došlo je i do promjene na trenerskoj poziciji. Predstojeće sezone funkciju trenera i igrača, u isto vrijeme, obavljaće aktuelni igrač Calpa, Ermin Omerdić.

U razgovoru za naš portal, predsjednik kluba iz Zenice, Safet Kubat, potvrdio je ove informacije te najavio još jedno iznenađenje u vidu pojačanja.

Mogu potvrditi da su naši novi igrači Admir Zukan i Nasudin Smriko, dok će poziciju trenera igrača obavljati Ermin Omerdić. Već sada mogu najavaiti da će biti još jedno zvučno pojačanje, ali neka to ostane kao iznenađenje koje ćemo objaviti u narednom periodu“, poručio je Kubat za 4plus1.ba

Facebook Comments

Facebook

More in Premijer futsal liga BiH