Connect with us

Svijet

Novoselac: U Švedskoj je odigran regularni dio sezone…

Pandemija koronavirusa poremetila je mnoga sportska takmičenja širom svijeta.

Slaven Novoselac

Pandemija koronavirus poremetila je mnogobrojna sportska takmičenja širom svijeta. Zaustavljene su skoro sve futsal lige, neke su i završene, a neke su još na čekanju.

Kako vrijeme odmiče nogometni savezi počinju donositi odluke, da li će se prvenstvo nastaviti ili ne. U BiH je situacija još uvijek neizvjesna, na čekanju.

Bivši reprezentativac BiH, sada član švedskog Strängnäsa, Slaven Novoselac za naš portal je kazao kako se u Švedskoj već znaju datumi kada će se odigrati polufinalne utakmice Play-offa, te kako je situacija normalna:

”U Švedskoj je odigran regularni dio sezone i play-off je započeo, odigrano je 1/4 finale i prve utakmice polufinala koje su odigrane bez publike. Nakon toga je donešena odluka da se prvenstvo zaustavi, ali već se znaju datumi nastavka. Polufinale će se igrati 6./7. juna i finale vikend poslije.
Već je donesen raspored i za sljedeću sezonu koja planirano počinje krajem septembra. To je što se tiče futsala”
, ističe Novoselac.

Dotakao se Novoselac i trenutnog stanja u Švedskoj, po pitanju koronavirusa:


“Inače, život ovdje normalno teče, postoje neke restrikcije tipa skraćenog radnog vremena tržnih centara, srednje škole i fakulteti vrše nastavu na daljinu, ali osnovne škole normalno rade i velika većina ostalih privrednih subjekata.
Što se sporta tiče, npr. nogometa, treninzi se mogu odvijati normalno, čak i prijateljske utakmice za mlađe od 18 g, dok su prvenstva i utakmice za seniore predviđene da počnu nekad otprilke u junu. Svaki mjesec se klubovima šalju preporuke i odredbe o daljnjem postupanju, ali plan je zasad takav da u junu počnu takmičenja, ako ne bude nekih drugih odluka u međuvremenu.”

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Svijet