Connect with us

Svijet

PESKARA ISTUPILA IZ NAJJAČE ITALIJANSKE LIGE

Futsal klub Pescara je neočekivano završila takmičenje u italijanskoj ligi. Jedan od najboljih timova u Italiji poslednjih godina, koji se ove godine takmičio u UEFA Futsal kupu gdje je poražen od Ekonomca ,klub sa brojnim svetskim zvezdama u svom sastavu je prekinuo aktivnost ovih dana.

Klub, koji je imao tim sa četiri igrača iz redova Argentine – svjetskih prvaka iz 2016. godine (Wilhelm, Borruto, Rescia, Cuzzolino) i sa mnogo drugih poznatih imena (Saad Assis, Marco Ercolessi, Sergio Romano) je prestao svoju aktivnost. Tako je prvak Italije iz 2015. godine , učesnik na Final Four UEFA Futsal Cup, a godinu dana kasnije i dva puta pobjednik  Kupa Italije neslavno završio svoje takmičenje.

Razlozi za kraj su zaista bizarni. Golman Antonio Capuozzo je bio diskvalifikovan na početku sezone zbog dopinga , kasnije je disciplinovan još jedan Argentinac Matías Rosa. Sve je kulminiralo u 20. kolu lige, kada su u ekipi nastupila  samo četiri igrača na terenu protiv Kaosa (izgubili 1: 6). U istom meču, jedan od igrača čije ime nije objavljeno, navodno se kladio na poraz svog tima . Takva situacija je dovela do toga da je klub izgubio sponzore, a nedostatak finansijskih sredstava sprečio je nastavak takmičenja za tim Pekcare.

.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Svijet