Connect with us

Premijer futsal liga BiH

POTVRĐENO ZA 4PLUS1.BA: GASI SE MNK SOFIĆ!

Večeras je u Buturović Polju održana skupština MNK Sofić, na kojoj je odlučeno da se klub ugasi, ekskluzivno je potvrđeno za naš portal.

MNK Sofić
MNK Sofić

U razgovoru za naš portal, prvi čovjek prošlosezonskog premijerligaša i nekadašnjeg prvaka Federacije BiH, Nermin Sofić, potvrdio je ono što se danima slutilo.

On je posebno naglasio nerazumijevanje opštinskih vlasti.

Na današnjem sastanku i definitivno smo odlučili da ugasimo klub. Najveći razlog je nebriga opštinskih vlasti za nas. Kap koja je prelila čašu je kada su nam ionako mizeran godišnji budžet sa 10 000 KM smanjili za 30% tj. na 7000 KM“, poručio je prvi čovjek kluba koji već sada odlazi u istoriju, Nermin Sofić.

Podsjećamo, MNK Sofić postoji od 2012. godine, a u svojim vitrinama ima osvojenu Prvu futsal ligu Federacije BiH, ali je prošlosezonsko peto mjesto u Premijer futsal ligi BiH bio najveći uspjeh kluba.

Nerazumljivo je da jedini klub koji igra najviši rang u BiH na teritoriji opštine Konjic nema podršku lokalne zajednice.

Vrijedi spomenuti da je predsjednik kluba i zaljubljenik u ovaj sport, upravo Nermin Sofić, do sada finansirao sve potrebe kluba, te da klub nikom nije ostao dužan, potvrđeno je našem portalu.

Proteklih dana je bilo špekulacija i o spajanju federalnog prvoligaša FC Velež iz Mostara i MNK Sofić, ali nije došlo do dogovora.

Posljednjih dana je bilo priče o fuziji Veleža i Sofića, ali mi smo to odbili, jer ne dolazi u obzir da mi utakmice igramo u Mostaru, jer je Konjic naš grad“, završio je Sofić.

Nakon ove situacije još uvijek nije poznato da li će neko popuniti upražnjeno mjesto u predstojećoj sezoni Premijer futsal lige BiH.

Facebook Comments

Facebook

More in Premijer futsal liga BiH