Connect with us

FC Mostar SG

SAMIR GOSTO NOVA MLADA NADA FC MOSTAR SG

Aktuelni bh. šampion, FC Mostar SG ‘Staklorad’, pojačao je svoje redove sa još jednim mladim i talentovanim igračem, potvrđeno je za 4plus1.ba

Samir Gosto
Samir Gosto

Od predstojeće sezone, dres Mostaraca nosiće i 19-godišnji Samir Gosto.

Ovaj mladi i veoma talentovani igrač već ima premijerligaškog iskustva, pošto je u dosadašnjoj karijeri nastupao za MNK Sofić iz Buturović Polja, a bio je i član FC Velež iz Mostara, sa kojim je igrao u Prvoj futsal ligi Federacije BiH.

Aktuelni šampion računa na mlade igrače, tako da će i Gosto dobiti priliku da pokaže svoj talenat.

U razgovoru za naš portal, nova igrač Starog Grada poručio je da mu je veoma drago zbog angažmana u bh. šampionu, te da će dati sve od sebe da se nametne u prvom timu.

Veoma mi je drago zbog angažmana u FC Mostar SG ‘Staklorad’, posebno zbog toga što se radi o veoma dobrom kolektivu, dovoljna je činjenica da je klub aktuelni osvajač duple krune. Konkurencija u prvom timu je veoma jaka, ali ja ću dati sve od sebe da se nametnem i da dobijem što veću minutažu“, rekao je Gosto u razgovoru za naš portal.

Osim futsala, igrao je i na velikim terenima, i to za HNK Branitelj, FK Velež i FK Bjelopoljac, svi iz Mostara.

Ranije su mostarskog prvaka pojačali golman Bekir Hodžić, koji je po saznanjima našeg portala već na izlaznim vratima, te Saša BabićNermin Kahvedžić i Mirko Hrkać.

Klub su napustili Vedran MarićTarik Tinjak i Marin Šunjić.

Facebook Comments

Facebook

More in FC Mostar SG